Helyi közélet

2008.10.14. 06:22

Az autókereskedők sem optimisták

<p>Minekutána az elmúlt napokban több autógyár is bejelentette, hogy néhány napra felfüggeszti a termelését, debreceni autókereskedőket arról kérdeztünk, hogy szerintük mi vár az ágazatra a jövőben</p>

Debrecen – Minekutána az elmúlt napokban több autógyár is bejelentette, hogy néhány napra felfüggeszti a termelését, debreceni autókereskedőket arról kérdeztünk, hogy szerintük mi vár az ágazatra a jövőben.

Orbán András a kamarai gépjármű-tagozat elnöke úgy véli, hogy ha a hónap végére lecsengene a pénzügyi hisztéria, akkor a márkakereskedők többsége megúszhatná komolyabb vérveszteség nélkül, ha viszont elhúzódik a válság, biztosan emberek kerülnek utcára és kereskedések lehetetlenülnek el.

Elhúzódó hatások

Ősz György, az Autó-Eskort Kft. ügyvezetője a jelenlegi válságot ugyan pillanatnyinak tekinti, de ő is úgy véli, hogy a hatásai elhúzódóak lesznek. – A reálbérek csökkenése, a fogyasztás visszaesése hatással lesz az autókereskedelmre is – mondta, hozzátéve, hogy kereskedés ugyanennyi marad, legfeljebb a tulajdonosok neve változik.

Hasonlóan vélekedik Katona László, a Full Autó Kft. ügyvezetője, aki embereket nem akar elküldeni, inkább (ahogy fogalmazott) a feladatokat osztják szét másként a cégen belül.

  • Beleütköztünk a valóság falába
  • Drágább lesz a megélhetés?
  • Ki-ki a banki hátterét félti
  • MKB: nincs lakossági devizahitel
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában