Helyi közélet

2008.09.02. 17:33

Ön hogyan gondoskodik nyugdíjas éveiről?

<p>– Amikor dolgozni kezdtem, kötelező volt belépni a pénztárba – Barna Krisztina magánnyugdíjpénztár tagja, de még így is aggódik, mi lesz később nyugdíjával. Hozzátette: a jelenlegi magyar nyugdíjrendszer „hadilábon áll”. <BR />&#160;<DIA alt="Nyugdíjelőtakarékosság 2008.09.02." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Nyugd_jel__337_takar_koss_g_2008_09_02_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Nyugdíjelőtakarékosság 2008.09.02." src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

– Nem vagyok magánnyugdíjpénztár tag, az állami pénztárhoz tartozom – válaszolta Lovász Józsefné. Szerinte nem lesz elég normális életszínvonal megteremtéséhez a nyugdíj. Elmondta, mostani helyzetében félretenni sem tud.

Both István nagy hangsúlyt fektet a takarékosságra, épp ezért életbiztosítása is van, illetve az állami nyugdíjpénztár tagja. Feleségével körülbelül tíz éve kezdtek el takarékoskodni, hiszen véleménye szerint az állam nem fog tudni gondoskodni a nyugdíjasokról.

– Most még egyetemista vagyok, tehát nincs olyan nagy rálátásom a nyugdíjrendszerre – mondta Iványi Lilla – Amikor majd munkába állok, részletesebben utána fogok nézni a rendszernek. Édesapám nem rég ment nyugdíjba, és egy magánnyugdíjpénztár mellett döntött, de ez nem nagyon volt szerencsés választás.

– Katona voltam, tehát huszonöt év után nyugdíjba mehettem. Egy állami nyugdíj szervezetnél vagyok. Ha ez nem lenne, nem tudnék magamnak gondoskodni a nyugdíjamról. A mai világban nem keresnek annyit az emberek, hogy abból később tisztes nyugdíjuk legyen – mondta el Szabóné Sebők Erzsébet Katalin.
Dancsevics Lajos állami nyugdíjpénztár tagja, és valamennyit tud félretenni is, de szerinte a mai világban ebből képtelenség megélni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában