Helyi közélet

2008.09.11. 14:26

Körútra vitték a nyelvtanulást

<p>Derecske – Nyelvi információs körút kezdődött szeptember 11-én Derecskén. A Debreceni Nyelviskola Kft. az idén először szervezte meg utazó rendezvényét megyénkben. &#160;<A href="http://www.haon.hu/hirek/im:haon:newspaper-hbntippek/cikk/koruton-a-nyelvtanulas/cn/boon-news-fabiangy-20080911-010430"><IMG height="13" src="http://archive.haon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Körúton a nyelvtanulás</B></A> [.pdf - 65KB]</p>

A turné célja a nyelvtanulás, nyelvvizsgázás népszerűsítése, valamint az ezzel kapcsolatos információk közlése.
A rendezvény helyszíne tíz Hajdú-Bihar megyei város, valamint záróakkordként Debrecen.

 Időpontjául a 2001 óta létező nyelvek európai napját megelőző időszakot választották – derül ki a cég közleményéből. A tíz vidéki városba szeptember 11-e és 25-e között látogatnak el, első két állomásuk szeptember 11-én Derecske, szeptember 12-én pedig Hajdúszoboszló.

Az információs körút során a diákoknak és felnőtteknek lehetőségük nyílik majd a nyelvtanulás rejtelmeibe betekinteni több szempontból, még próbanyelvvizsgát is tehetnek.
A további programok részeként a jelenlévők előadásokat hallgathatnak, és informális keretek között beszélgethetnek nyelvvizsgáztatókkal, anyanyelvi tanárokkal, külföldet járt magyarokkal a nyelvterületi tapasztalatokról, tanulási lehetőségekről, vagy akár magas nyelvtudást igénylő konkrét állásajánlatokról.

 

A körút további időpontjai, helyszínei:
Szept. 15. Balmazújváros, szept. 16. Hajdúböszörmény, szept. 17. Hajdúhadház, szept. 19. Hajdúnánás, szept. 22. Berettyóújfalu, szept. 23. Püspökladány, szept. 24. Polgár, szept. 25. Nyíradony, szept. 26–27. Debrecen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában