Helyi közélet

2008.09.16. 11:54

Hogy vernek át minket a hipermarketek?

<p>Tudjuk, hogy átvernek minket, azonban mindig csak otthon derül ki a csalás. Most azonban rajta kaptuk őket.</p>

Miért szeretjük a hipermarketeket? Egyértelműen azért, mert olcsóbbak és mindent megtalálhatunk egy helyen. Na igen, de milyen áron?

Egyik ismerősöm arról számolt be, hogy nemrégiben nekiindult az egyik nagyáruháznak. Éppen nem a heti bevásárlás intézte. Közel lakik a helyhez, így apróságokért is be szokott ugrani. Most is csupán körömlakk után nézelődött. Megtalálta a legmegfelelőbbet a legjobb áron, a kasszánál azonban meglepetés érte.

A választott áru több száz forinttal került többe, mint amennyi ki volt írva, így nagyot nézett. „Nem kicsi volt a különbség, így szóltam, hogy elméletileg ez nem annyiba kerül.

Erre a pénztáros azt mondta: - Várjon, hívok egy görkorist, hogy megnézze, valóban annyi volt-e rá kiírva, amennyit mondott. Érthető, várnom kellett.

Mögöttem azonban egyre nagyobb lett a sor. A többi vásárló és én is egyre türelmetlenebben álltunk a kasszánál, a segítséget pedig sehol sem láttam.

Végül úgy döntöttem, inkább megveszem az árut, kerül amibe kerül, csak ne kelljen tovább ott állnom”- mesélte.

Nem egyedi eset, számtalanszor megtörténik, csak sokszor észre sem vesszük. Amire ugyanis tele pakoljuk kosarunkat, már gőzünk sincs arról, mennyibe került a kiválasztott mosópor.

Ha viszont mégis fejben tudnánk tartani, akkor sem vagyunk képesek figyelni arra, annyit mutat-e a gép, amennyire mi emlékszünk, hiszen el vagyunk foglalva a cuccok szortírozásával a szatyrokba.
Így tehát legfeljebb otthon derülhet ki, hogy átvertek bennünket. Visszamenni azonban már nem érdemes, hiszen reklamációt távozás után már sehol sem fogadnak el.

  • Áruház csak áruház mellé épül
  • Tavaszra átalakul a Centrum áruház
  • Új bevásárlópark mellé jön a KIKA
  • Mi a véleménye a hipermarketekről? Video
  • Könnyű a kicsit bántani
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában