Helyi közélet

2008.09.09. 06:24

Ha szex után védekezünk

<p>Kész tények elé állították a huszonéves lányt: sem ma, sem pedig holnap egyetlen orvos sem lesz, aki fogadni tudja egy eseményutáni tabletta felírásának erejéig.</p>

Élvezzük a szexet, mégis van, hogy megbánjuk, a végét legalábbis. Előfordul ugyanis, hogy néhány óvatlan másodperc után foghatjuk a fejünket.

Így járt ezzel egyik lány ismerősöm is, akivel emiatt szombat este a Klinika nőgyógyászati ügyeletére vezetett utunk. Patikába fölöslegesen tértünk volna be, hiszen recept nélkül ilyen nagy hormontartalmú gyógyszert felelőtlenség lenne osztogatni. Érthető. Egy pirulát azonnal be kell venni, tizenkét óra múlva azonban le kell csúszni a másiknak is a torokba utólagos prevencióként, ha már az eset ilyen rosszul sült el.

A portás bácsi kedvesen fogadja kérésünket, nyilván nem először találkozik ilyen bajba jutott lánnyal. Már reflex-szerűen csipogtatja is a nővért, hogy minél hamarabb hozzájussunk az eseményutánitablettához. Várjuk a fehér köpenyes hölgyet, akinek azonban se híre se hamva. Megcsörren a porta telefonja, barátnőmet kérik. Csupán egy perces csevejt folytatnak, de az arcvonásokból következtetni lehet, hogy nem jó a hír. Nővér nem írhat fel semmit, az orvosok pedig készenlétben vannak, mert bárki szülhet bármikor.

Kész tények elé állították a huszonéves lányt: sem ma, sem pedig holnap egyetlen orvos sem lesz, aki fogadni tudja egy recept felírásának erejéig. De megnyugtatták, azért hívják a hetvenkétórást annak, aminek, mert ráér az hétfőig is. Végülis igaz, de talán nem teljesen, hogy mindegy mikor szedi be a bajba jutott lány a megmentő drazsét, hiszen a dobozban lévő tájékoztatóból arra lehet következtetni, minél hamarabb kerül a szervezetbe, annál több százalék esély van a terhesség megelőzésére.

Nos, kicsit kétségbeesve távoztunk a helyszínről. Barátnőm hétfőn újra meglátogatta őket, s akkor már felírták neki. Sok jóval azonban nem kecsegtették. „Hamarabb kellett volna jönni!”- mondták. Ilyenkor már vagy hat a tabletta vagy nem. Nos, néhány hónap múlva biztosan kiderül, kinek volt igaza.

  • Titokban vitték terhesség-megszakításra
  • A csodababa, aki édesanyja hasüregéből született
  • Szexuális tévhitek
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában