Helyi közélet

2008.06.18. 13:58

Együttműködésre, infrastruktúrára

<p>Debrecen – A civil szervezetek infrastrukturális feltételeinek fejlesztésére összesen 1,2 milliárd forintot osztanak szét az Észak-alföldi régióban, pályázni június 30-ig lehet.</p>

A hátrányos helyzetűek számára nyújtott, alapszabályukban rögzített tevékenységüknek, működésüknek helyet biztosító épületek, létesítmények kialakítására legkevesebb 5 millió, legfeljebb 80 millió forintot kaphatnak – 10 százalék önrészt szükséges biztosítaniuk.

Mindez azon az információs napon derült ki, amelyet az Észak-alföldi Regionális Operatív Program aktuális pályázataival kapcsolatban tartottak szerdán a megyeháza Árpád termében.
A vállalatok közti együttműködésre augusztus 23-ig lehet pályázni; kezdődő kapcsolatokra 5-45 millió forint közti értékben nyerhető el támogatás, míg már működő kooperációkra 10-100 millió igényelhető.

E célra összesen 800 millió forint osztható szét; az együttműködést oktatási intézményekkel is kibővíthetik a jelentkezők.
A szociális intézmények infrastrukturális fejlesztésére akár 100 millió forint is nyerhető, a keret 1,4 milliárd forint. Többek között épületfelújításra, -bővítésre, eszközbeszerzésre kaphatnak pénzt ily módon. Az egyfordulós pályázatokat július 31-ig, a kétfordulósokat június 30-ig várja a kiírást kezelő VÁTI Kht.

Bővebb információ a www.nfu.hu internetes oldalon található.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában