Helyi közélet

2008.05.13. 08:56

Ugyan miből telik neki luxusautóra, palotára?!

<p>Debrecen - Elvált férj/feleség a volt házastársát, kirúgott alkalmazott egykori munkaadóját, egyik szomszéd a másikat jelenti fel (be) az adóhivatalnál azzal, hogy ugyan néznék már meg, miből telik az illetőnek palotára vagy csodamasinára?</p>

Az Apeh adatai szerint tavaly megnégyszereződött az úgynevezett közérdekű állampolgári bejelentések száma, bár vizsgálat korántsem minden esetben indult.

A hivatal elsősorban saját adatbázisára támaszkodva választja ki, hogy kinél indít vagyonosodási vizsgálatot, de a kívülről érkező jelzésekre is odafigyelnek.

Az adóhivatalnál olyan nyilvántartás nem létezik, hogy a jobb környéken élő módosabbak, vagy inkább az átlagemberek jelentgetik fel egymást, az viszont biztos, hogy az ilyen típusú jelzések gyakran névtelenül érkeznek.

Közérdekűnek az összes ilyen típusú állampolgári jelzés nagyjából tíz százaléka minősül. Az Észak-Alföldi Régióban tavaly 161 közérdekű bejelentést vizsgált ki az adóhivatal.

  • APEH dolgozókat tartóztattak le!
  • Nyakukon az APEH: tíz- százmillókkal tartoznak
  • Vagyongyarapodás: talált pénz? - Apeh tájékoztató Debrecenben
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában