Helyi közélet

2008.05.20. 08:05

Objektív felelősség, avagy így megyünk egymás agyára

<p>Hiába szigorították a szabályok betartását az utakon, hiába gombolják le az autósok a súlyos tízezreket, a helyzet csak súlyosbodott.</p>

Gyakorló autósként naponta tapasztalom, hogy a többség fittyet hány a szabályokra. Ehhez már hozzászoktam. Náluk jobban idegesít a KRESZ-t túlságosan betartók egyre népesebb tábora. Soha nem fogom megérteni például, hogy miért kell 70-re lelassítani, ha egyszer 90-nel lehetne menni.

Ez olyankor fordul elő, ha a szemből jövők figyelmeztetnek a traffipax veszélyre. "- Menjél már, a jó édes ..." - hangzott el legutóbb, amikor egy kalapos, idős (magyarul halmozottan veszélyes) autós -feltartava a forgalmat- negyvennel cammogott végig a Nagyerdei körúton.

Ezzel a nagy szigorítással még inkább sikerült összeugrasztani az autósok két végletét: a mazsolákat és a kamikázékat.
A balesetek számán sem lehet látni a csökkenést, Hajdú-Biharban minden héten történik legalább egy halálos.

Mi lehet a megoldás? Szúrjuk ki minden második autó kerekeit, hátha lesz végre elég hely az utakon és megfér egymás mellett a terepjárós vagány és a zsigulis hétvégi autós is.
-hÖ-

  • Tötyögő
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában