Helyi közélet

2008.05.06. 06:18

Nem menekültek meg a tolvajok Balmazújvárosban

<p>Balmazújváros - A gyorsan reagáló sértetteknek, egy szemfüles polgárőrnek, s persze nem utolsósorban maguknak a rendőröknek köszönhető, hogy elfogtak négy trükkös lopással gyanúsítható férfit nemrég.</p>

A gyorsan reagáló sértetteknek, egy szemfüles polgárőrnek, s persze nem utolsósorban maguknak a rendőröknek köszönhető, hogy elfogtak négy trükkös lopással gyanúsítható férfit nemrég.

A tettesek egy idős balmazújvárosi házaspárt tévesztettek meg.

Gyors siker
– Április 25-én kora délután négy férfi kiselejtezett műszaki cikkek után érdeklődött a férfinél és feleségénél, akik éppen szénát hordtak a hátsó udvarra – közölte Vezendi Jánosné, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Az őrnagy tájékoztatása alapján a vendégek segíteni kezdtek a szénahordásban, ami fel is tűnt az öregeknek. Eközben azonban a legfiatalabb beosont a házba, s 25 ezer forintot csent el egy pénztárcából.

A lopást követően sietősen búcsút vettek a házaspártól. Útjuk egy városszéli élelmiszerboltba és italmérésbe vezetett.
A sértettek röntön észrevették, hogy valaki járt a lakásban, és értesítették a rendőrséget. A rendőrök tudták, hogy egy sötét gépkocsit kell keresniük, ráadásul egy mit sem sejtő, de annál szemfülesebb polgárőrnek feltűnt az idegen autó és értesítette a balmazújvárosi kapitányság ügyeletesét.

A polgárőrnek köszönhetően sikerült utánajárni, hogy a járműbenhajdúböszörményi lakosok utaznak, s ellenőrzési pontot állítottak fel Böszörménybe vezető úton.

Jól tették: amikor a járőrök Balmazújváros központjában meg akarták állítani a kocsit, a sofőr menekülőre fogta, s csak az ellenőrző pontnál sikerült elkapni őket. Hárman többször voltak már büntetve garázdaság és lopás miatt.
Az eset jól példázza, hogy minél gyorsabban értesítjük a rendőrséget, s minél inkább nyitva tartjuk a szemünket, annál több esély van a bűnözők kézre kerítésére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában