Helyi közélet

2008.05.21. 14:07

Magyar siker Cannes-ban

<p>Cannes – Kedden este zajlott Mundruczó Kornél Delta című filmjének sajtóvetítése és bemutatója. A telt ház előtt játszott film a kritikusok és a közönség körében is sikert aratott.</p>

Már a hír hallatán is örült az ember, hogy a hivatalos versenyprogramba választották be a fiatal magyar rendező filmjét, ahol nem kisebb nevekkel versenyzik az Arany Pálmáért, mint Clint Eastwood, Steven Soderbergh (ő rögtön első filmjéért, a Szex, hazugság, videókért Arany Pálmát kapott), vagy a kétszeres arany pálmás Dardenne testvérek, hogy csak a legnevesebbeket említsem. Ilyen mezőnybe bekerülni, és kivívni az itteni, köztudottan türelmetlen újságírók és a közönség elismerését, elképesztően nagy dolog! Közvetlen közelből látni a premier utáni tízperces állótapsot pedig egyszerre tölti el az embert büszkeséggel és meghatódottsággal. Kár, hogy ezt a diadalt Bertók Lajos nem érhette meg. Az este pedig a film tiszteletére a Magyar Filmunió a kulturális minisztérium támogatásával olyan hangulatos partit rendezett az egyik közeli villa többszintes teraszán, amilyenben csak nagyon ritkán van része még az olyan sok helyen megforduló embernek is, mint nekem. Először csak ámultunk, bámultunk a helyszínt látva, aztán meg hajnalig mulattunk a nagyszámú külföldi és magyar vendégsereggel – a talpalóvalót pedig maga Lajkó Félix húzta.

Váró Kata Anna

Cannes, 2008. május 21.

Kapcsolódó anyagok:

  • Cannes: A hangulat csak fokozódik
  • Indiana Jones újra kincset keres
  • Könnyű nyári komédia
  • Egyet a közönségnek, egyet a kritikusoknak…
  • Aktuális, de nem éppen vidám nyitófilm
  • Cannes: Ki gondolná, hogy egykor döcögősen indult…
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában