Helyi közélet

2008.05.02. 12:00

Ignite: először Debrecenben!

<p>Debrecen – A hazánkban is népszerű kaliforniai Ignite zenekar május 7-én este a Klinika Egyetemi Klubban koncertezik.</p>

Az amerikai zenekar nem ismeretlen a magyar közönség előtt, hiszen a több mint 10 éve együtt zenélő srácokból álló Ignite rendszeresen feltűnik a hazai színpadokon, nyári fesztiválokon. A banda énekese, Téglás Zoli ráadásul magyar származású, így egyértelmű, hogy szívesen jönnek országunkba koncertezni, minden európai turnéjuk alatt ellátogatnak hozzánk. A rajongók legnagyobb örömére a hardcore-ból táplálkozó, energikus rockzenét játszó Ignite ezúttal Debrecent is útba ejti, amire nem volt még példa a zenekar történetében.

A 2000-ben megjelent, Place Called Home lemezükkel világszerte ismertté váló Ignite dalaiban aktuális társadalmi problémákat feszeget, például a Veteran a vietnami veteránokról szól, arról, hogy az amerikai állam milliárdokat költ különböző országok megsegítésére, miközben a saját hazájukért harcoló veteránok a legelemibb megbecsülést sem kapják otthonukban. A 2006-os Our Darkest Days albumon pedig az USA iraki szerepvállalásáról fogalmazzák meg véleményüket. A húzós riffekre épülő pörgős zenének Zoli dallamos énektémái adják meg azt a pluszt, ami megkülönbözteti őket kollégáiktól.

Érdekessége minden Ignite-lemeznek, hogy van rajta egy magyar népdal, amit lendületes rockzenével kísérnek, így a Place Called Home-on az A csitári hegyek alatt és Kossuth Lajos azt üzente című dalokat gyúrták egybe, az Our Darkest Days-en pedig az Elindultam szép hazámból, híres kis Magyarországból sorait énekli Téglás Zoli.

A számos környezetvédelmi szervezetet támogató Ignite zenekar szerda este a Klinika Egyetemi Klubban mozgatja meg a húzós rockzenére vágyó debreceni közönséget, melynek tagjai a belépőket elővételben a Mezonban és a Rock-Nessben válthatják meg.

– Sz. L. –

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában