Helyi közélet

2008.05.08. 17:57

Gyorsítják a gyorsforgalmú építését

<p>Elhárulnak az akadályok az M4-es autópálya megvalósítása elől. Az előkészítő-tervező munkák befejezése után megkezdődik a nyomvonal kijelölése, a régészeti feltárás és az útépítés.</p>

Erről tájékoztatta a Naplót Csontos János, a Sárrét országgyűlési képviselője. A kormány rendeletében kiemelt jelentőségű ügynek nyilvánította az M4 autópálya/autóút fejlesztéséhez kapcsolódó beruházásokat. Ettől kezdve a beruházás megvalósításához kapcsolódó engedélyeket a Nemzeti Közlekedési Hatóság Kiemelt Ügyek Igazgatósága intézi soron kívül, tehát nem kell hatóságonként külön-külön beszerezni az engedélyeket.

Az M4-el, mint kiemelt jelentőségű beruházással kapcsolatban megnyílik a lehetőség a rövidebb ügyintézési határidők meghatározására. Ezért gyorsulni tud a hatósági eljárás.
Bajnai Gordon területfejlesztési miniszter a kiemelt ügy koordinálásával és felügyelésével bízta meg Csontos János országgyűlési képviselőt, hogy még ebben az európai uniós tervidőszakban megvalósuljon az M4-es autópálya/autóút. Feladata és célkitűzése az előkészítési és engedélyeztetési eljárás felgyorsítása. Az autópálya beruházás előkészítése háromszor annyi időt vesz igénybe, mint maga az út építése. Az M4 autópálya európai uniós támogatásból valósul meg.

A megvalósítás szakaszai és költségei
* M4 Abony-Fegyvernek gyorsforgalmi út (Szolnoki Tisza-híd): 68,4 Mrd. Ft.
* M4 Fegyvernek-Kisújszállás: 25,2 Mrd FT.
* M4 Kisújszállás-Püspökladány: 37,8 Mrd Ft.
* M4 Püspökladány-Berettyóújfalu: 90 Mrd. Ft.
* M4 Berettyóújfalu-országhatár: 26.1 Mrd. Ft. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában