Helyi közélet

2008.05.22. 12:02

„Hagyjanak minket boldogulni!”

<p>Debrecen — Miközben például Hajdú-Biharban is a foglalkoztatottak hetven százalékának és kis- és középvállalkozói szektor ad munkát, a rendszerváltás óta a nemzeti kisipart sikerült tönkretenni.</p>

A szektorban általános probléma a forráshiány, a túlzott adó- és adminisztratív terhelés, melyek szorításában a kicsiknek egyetlen célja a túlélés lehet - ezeket a kemény szavakat Szűcs György, az Iposz elnöke fogalmazta meg a szervezet regionális konferenciáján szerdán Debrecenben.

Az iparosok szerint lehetetlen nem észrevenni, hogy ezen a téren a szlovének után immár a szlovákok, sőt a románok is előttünk járnak, és a leszakadásunk egyre nő. Mindeközben állandósult a szakemberhiány, a legjobb mesteremberek a határainkon kívül keresnek és találnak megélhetést. Ez pedig szerintük tarthatatlan állapot.
Az iparosok összejövetele után a Napi Gazdaság vállalkozásfejlesztési konferenciasorozatának debreceni állomásán is a kis- és középvállalkozásokról lesz szó. A május 28-án, a Hotel Aranybikában sorra kerülő rendezvényre a [email protected] E-mail címen lehet jelentkezni. További információ: www.napi.hu/konferencia.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában