Helyi közélet

2008.04.13. 18:55

Roma gyerekek verseltek Vámospércsen

<p>Vámospércs - Vers-, és prózamondó versennyel emlékeztek József Attila születésnapjára április 11-én a legkisebb hajdúvárosban.</p>

A művelődési házban megtartott programot, roma gyerekek részére hirdetette és szervezte meg, az elmúlt évben alakult Határtalanul - Maradunk Egyesület. A Költészet Napi megmérettetés célja, a tehetséges roma gyerekek felkutatása, esélyteremtés számukra, hogy megmutassák képességeiket tudtuk meg ifj.Csuth Imre egyesületi elnöktől. Tizenkilenc kisgyermek - első osztályostól hatodik osztályosig - jelentkezett a nemes vetélkedésre. Az igazságosság miatt, két korcsoportra osztották a szervezők a jelentkezőket. A „kicsik” csoportjában az elsősök és másodikosok, míg a „nagyobbak” harmadiktól hatodik osztályos korig mérték össze tudásukat. Természetesen a versek és mesék kiválasztásában és a felkészítésben is segítettek a tanító és tanár nénik. A rendezvény megnyitója utáni percekben - versenyen kívül - Balogh Ramóna ötéves óvodás kislány szavalata adta meg a kezdő hangulatot, s a bíztatást a versenyzőknek.

A HAMAR Egyesület szeretne hagyományt teremteni a rendezvénnyel, ezzel is hozzájárulva a helyi roma közösség kulturális eseményeken való részvételének ösztönzéséhez, kultúrájának és identitásának megőrzéséhez, az ünnepek kultúrájának ápolásához. Valamennyi résztvevő oklevelet, emléklapot, csokoládét és üdítőt, míg a helyezettek könyvjutalmat – stílszerűen a cigányság életéhez kapcsolódó meseregényeket – valamint a Múlt és Jövő Egyesület által felajánlott tárgyjutalmakat kaptak elismerésképpen.
 

A díjazottak

1.-2. osztályosig:
I. Virág Rebeka
II. Maczó Dávid
III. Tordai Alexandra

3. – 6. osztályosig:
I. Megosztva: Görcsi Szilárd, Kozma Tímea, Mihályfalvi Arnold
II. Tőkés Mária
III. Megosztva: Gyöngyösi Ildikó, Kozáp Loretta

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában