Helyi közélet

2008.04.12. 18:14

Erősemberek versenyeztek Berettyóújfaluban

<p>Berettyóújfalu - Az erős emberek küzdelmét Fekete László vezényelte, akinek fia, ifj.Fekete László is részt vett a megmérettetésen. Szlovéniából, Ausztriából, Horvátországból, Szlovákiából is érkeztek versenyzők.<dia width="900" height="700" alt="Erősemberek versenye Berettyóújfaluban 2008.04.12."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Er__337_semberek_versenye_Beretty__jfaluban/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Erősemberek versenye Berettyóújfaluban 2008.04.12." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-eros-emberek-versenye_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Nem kedvezett az időjárás az erősemberek versenyének, azonban a zuhogó eső ellenére is úgy másfélezer néző tolongott a Morotva Ligetben, Berettyóújfalu sportcentrumában. Reggel focival, táncbemutatóval indult a nap, majd szakácsok mérték össze tudásukat: vaddisznó, őz, szürkemarha és egyéb különlegességek rotyogtak a bográcsokban.

Két óra után aztán sor került a várva-várt eseményre: öt ország hat csapata, összesen 12 ember tette próbára erejét. Kőgolyó emelés, gumi forgatás, sziklacipelés szerepelt a repertoárban. Az erős férfiak dolgát igencsak megnehezítette a szakadó eső: csúszott a padozat, lelassítva mozgásukat az időre is menő küzdelemben, illeteve könnyebben kiestek kezükből a több tízkilós súlyok. A közönségen mindenesetre nem múlott: lelkesen biztatták a hazai és a vendég versenyzőket is!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában