Helyi közélet

2008.04.20. 16:01

Bioborok versenye a Hortobágyon

<p>Bioborok versenye zajlott szombaton Hortobágyon a Nagycsárdában.A megmérettetés célja,hogy népszerűsítse a magyar biobort, s hagyományt teremtsen. Valamint célja még, hogy elismerje a kiemelkedő minőségű borokat és pincészeteket.</p>

A nevezett borokat szakmai zsűri bírálta. A versenyre azok a borászok jelentkeztek, akiknek olyan saját termelésű bora van, amely rendelkezik biominősítő igazolással. A megmérettetést a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Kht. szervezte.

Tényboksz: A bíráló bizottság

elnök: Kaló Imre borász, Eger-Szomolya ,

titkár:Kovács Pál WSET Advanced diplomása, Debrecen

tagok: Wille-Baumkauff Márta borász, Abaújszántó

Roszik Péter ügyvezető, Biokontroll Hungária nKft, Budapest

Gál Helga igazgató Vinum Primatis Zrt,Budapest

Tóth Ildikó okleveles borbíráló,Budapest

Kántor Endre bor szakújságíró,Budapest

Lucskai Attila FVM, Budapest

Szőke Lajos, Kecskeméti Borászati Kutató Intézet

Kerényi Zoltán , Kecskeméti Borászati Kutató Intézet

A borokat "vakon" kóstolták a szakemberek. A bíráló bizottság fehér, vörös , és édes borok kategóriában osztályozta a nedűket. A verseny ünnepélyes eredményhirdetése, az oklevelek és ajándékok átadása a Kihajtási Ünnepen, a Biovásáron lesz május 3-án, szombaton 14 órakor, a hortobágyi csárdában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában