Helyi közélet

2008.03.17. 11:40

Tavaszi zsongás a fesztiválon

<p>Debrecen – Kinyílt a tavasz, megnyitotta kapuit a Debreceni Tavaszi Fesztivál. Zenél a mosódeszka, táncol a nagybőgő, tündökölnek a csillagok...</p>

Hogyan lehet zenei dallamokat csiholni egy mosódeszkából? A Paris Washboard zenekar március 27-én megmutatja a Kölcsey Központban. Négy hangszeren – klarinét, harsona, zongora és washboard (mosódeszka) – alapuló ötletes muzsikájuk világszerte ismert.

A kvartett minden stílusban minőségi, igényes zenét produkál. A zenekar mókamestere a névadó hangszert megszólaltató Gerard Bagot, aki a washboardot és az azt kiegészítő hangszerkollekciót hihetetlen virtuozitással csendíti meg.

Nagybőgő-tánc

A szeszélyes április még a nagybőgőket is megtáncoltatja április 5-én. A L’Orchestre de Contrebasses, a kreativitás mesterei keltik életre a húros hangszereket a Kölcsey Központ színpadán. Egyedi, modern zenéjüket hang- és fényeffektekkel fűszerezik.

Forradalmian új zenei stílusuk feszegeti a nagybőgő-játék technikai határait. Előadásaik dinamikusan szárnyalnak, felszabadítva ritmust és dallamot, s szinte tánclépéseket járnak a nagybőgők improvizációjukban.

Fénylő csillagok

Április szinte minden napja tartogat kulturális meglepetéseket. A Csillag születik című műsor debreceni fényei tündökölnek április 6-án a Kölcsey Központban. A 12 évesen már népdalénekes-sztár, Bíró Gergő és az Ady Endre Gimnázium végzős tehetsége, a 18 éves énekesnő, Polyák Rita ad koncertet a cívisváros közönségének.

Az est izgalma, hogy a kiscsillagok olyan kiváló nyíregyházi és debreceni fellépőket látnak vendégül, mint a fürge lábú 4 for Dance együttes, a népzene autentikus megcsendítője, a Szeredás Népzenei Együttes, a Budapesti Operettszínház musicalénekese, Mészáros Árpád Zsolt vagy a népszerű Hungarian Musical Band.

Bővebb információ: www.fonixinfo.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában