Helyi közélet

2008.03.20. 08:54

Piacképes szakmát tanulhattak

<p>Hajdúszovát - Seprűt és kefét köthet, valamint gazdálkodhat a 24, tartósan munka nélkül lévő szováti. Az egyesület mintegy 12,4 millió forint saját forrással járult hozzá a 2005-2007 között zajlott projekthez</p>

Nem csak piacképes szakmát kaptak, hanem a gondoskodó légkörű, egymásra figyelő közösség tagjává is vált a közel két esztendeig tartott képzés során 24 hajdúszováti munkanélküli.

A Cigányok és Etnikai Kisebbségek Érdekeit Képviselő Egyesület (CEKÉKE) sikeresen pályázott a Nemzeti Fejlesztési Terv keretében meghirdetett, hátrányos helyzetű emberek alternatív munkaerő-piaci képzését és foglalkoztatását célzó pályázati kiírásra még 2004-ben.

A megnyert 68 millió 756 ezer 319 forint uniós és hazai támogatásból 8,5 milliót kapott a konzorciumban résztvevő Debreceni Regionális Képző Központ, 4,8 millió illette a Hajdúszováti Gondozási Központot, míg a támogatás további összegét személyi jellegű költségekre, alapanyagra, gépekre, rezsire és a menedzsment illetményére fordította a CEKÉKE.

Az egyesület mintegy 12,4 millió forint saját forrással járult hozzá a 2005-2007 között zajlott projekthez.
- Hajdú-Biharban Hajdúszováton a legmagasabb a tartósan munkanélkül lévők aránya, ez 44,4 százalék, és ezen segítendő adtuk be a pályázatunkat - beszél az előzményekről Rácz Jenőné, a CEKÉKE vezetője. - 12-12 személy a számítógép ismereteket is magába foglaló ezüstkalászos gazdaképzőt végzett, illetve kefe- és seprűkötő szakmát szerzett.

Ezek is érdekelhetik