Helyi közélet

2008.03.09. 19:18

Önt befolyásolták-e a kampányban elhangzott érvek?

<p>Debrecen – Az elmúlt pár hónapban mindenki találkozhatott a különböző politikai pártok érvrendszerével a népszavazási kampány során. Az utcán sétáló embereket kérdeztük: Önt befolyásolták-e a kampányban elhangzott érvek? <dia width="650" height="690" alt=""><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_nt_befoly_solt_k_e_a_kamp_nyban_elhangzott/index.shtml , SERIE ,650,690)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Önt befolyásolták-e a kampányban elhangzott érvek? 2008.03.09." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-Megk%C3%A9rdezt%C3%BCk%20Kamp%C3%A1ny_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

Nem, engem egyáltalán nem befolyásoltak a politikusok által hónapok óta hangoztatott érvek. Láttam a televíziós vitákon, az utcai plakátokon a különféle álláspontokat továbbá a rádióban is nap, mint nap hallottam a szemben álló felek hirdetéseit, de ezek nem befolyásoltak döntésem során. Önálló véleményem volt és ez alapján szavaztam.
Gáborné Pápis Mária, masszőr

Nem befolyásoltak a szembenálló politikai erők érvei, hiszen én már magamban eldöntöttem mire fogok szavazni. Ezért az elhatározásomban nem tudott senki megingatni. Engem csak az zavart, hogy a pártok folyton csak egymással torzsalkodtak, vezetőik mindig az ellenfelet szapulták. Velünk emberekkel ugyanúgy nem törődtek, mint eddig.
Reiner Ferencné, nyugdíjas

Megpróbáltak befolyásolni. Engem személyesen is felhívtak a népszavazással kapcsolatban. A telefonkagyló másik végén az után érdeklődtek, hogy mire fogok voksolni. De a telefonálók, a televízióban, a rádióban és a plakátokon megjelenő érvek, politikai ideológiák sem tudtak befolyásolni a döntésemben.
Árva Lászlóné, háztartásbeli

Amikor a szavazni mentem, nem gondoltam arra, hogy miről akartak meggyőzni az elmúlt kampányidőszakban. Nekem határozott véleményem van és volt a szavazólapon szereplő három kérdéssel kapcsolatban, így hiába is próbáltak volna bármi másról meggyőzni nem tudtak volna. Én ennek fényében adtam le voksaimat a mai napon.
Vajta Magdolna, nyugdíjas

Nagyon gyengének tartottam a pártok által felsorakoztatott érveket, ezért nem befolyásolta voksok leadása során. Engem az bosszantott, hogy a pártok temérdek pénzt költöttek erre a népszavazási kampányra az utóbbi pár hónapban.
Badacsonyi Róbert, steptáncos

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában