Helyi közélet

2008.03.06. 16:51

Ön hogyan fegyelmezné az agresszív gyerekeket?

<p>Debrecen – A híradásokban egyre több erőszakosan viselkedő gyermekről lehet hallani. Miért bánik agresszíven a kortársaival egyre több fiatal? A Kossuth téren korzózóktól megkérdeztük. <dia width="900" height="700" alt=""><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Megk_rdezt_k__agressz_v_gyerekek_2008_03_06/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Megkérdeztük: agresszív gyerekek 2008.03.06." /></a></dia>&#160;<A href="http://video.haon.hu/members.haon_szerkesztoseg/flv-Megk%C3%A9deztuk_agressziv_gyerekek_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" alt="Video" src="http://www.haon.hu/bilder/icons/video.PNG" width="13" border="0" /></A></p>

Véleményem szerint a tanároknak több lehetőséget kellene biztosítani a fegyelmezésre, ha úgy tetszik szabadabb kezet kaphatnának. Így valóban tudnának cselekedni. Ez önmagában sajnos nem vezet kellő eredményre. A gyerekek energiáját le kellene kötni valahogy, így valószínűleg nem lennének ilyen agresszívek.
Bora Jánosné, kismama

Valóban szükség lenne rá, hogy jobban odafigyeljenek a fiatalokra és szükség esetén fegyelmezzék őket. Ez elsősorban a szülők feladata és nem az iskoláké. Ezért jó példát kell elől járniuk, továbbá azt is fontosnak tartom, hogy elmagyarázzák a csemetéknek, hogy mi a jó és a rossz közötti különbség. Ha így nő fel a gyerek, akkor felnőtt korában sem lesz agresszív.
Görömbei Lajosné, higiénikus

Szerintem nincs konkrét módszer az agresszív gyerekek fegyelmezésére, hiszen minden egyén különböző. Mindenkiben más okok miatt alakul ki az erőszakra való hajlam. Van, akinél családi problémák miatt, másoknál a rossz társaság miatt. Olyan ember is van, aki azért durva társaival mert nem elégedett önmagával vagy rossz társadalmi körülmények között él és szeretne kitörni, de ehhez rossz módszert választ.
Muraközi Zsanett, hallgató

Az iskola nem alkalmas arra, hogy nevelje a gyerekeket. Ez szerintem a szülők feladata, nem a tanároké. Már kis korban, körülbelül két–három évesen bele lehet nevelni a gyermekbe a türelmet. Ha ilyen nevelést kapnak és így nőnek fel, akkor valószínűleg a későbbiekben, sőt felnőtt korban sem fognak erőszakosan viselkedni.
Sztojka László, üzletkötő

Más oldalról is meg lehet közelíteni ezt a kérdést. Szerintem nem feltétlenül kell verni a gyerekeket. A büntetés többnyire nem vezet el a célhoz. Meglátásom szerint a legtöbb esetben az segít, ha leülünk velük és megbeszéljük a problémáikat.
Jaross Judit, hallgató

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában