Helyi közélet

2008.03.19. 08:32

Debrecenbe is „befigyel” a Teszkó-dal

<p>Debrecen – Április elején, a – Lovasi András nevével fémjelzett – Megadó Kiadó gondozásában jelenik meg a Kaukázus új lemeze, melynek kapcsán a zenekar országos lemezbemutató turnéra indul, s március 21-én Debrecenben lép fel.</p>

A lemez különlegessége, hogy ez a csapat első stúdióalbuma. Az élőben felvett dalok döntő többsége új, de a korábban kizárólag az interneten publikált, ám mára már klasszikusnak nevezhető, régi dalok is szerepelnek rajta: így a Lángos tejföl vagy a Teszkó – ismerteti a presscom közleménye.
Profivá érett
„A Kaukázus áprilisban megjelenő új lemezanyagában párhuzamba állítja az ember ökológiai térfoglalását személyes, mikrokörnyezeti létezésével” – nyilatkozott első stúdióalbumukról a zenekar frontembere, Kardos-Horváth János.

A zeneileg tudatosan minimalista szerkesztésű lemezben délszláv, finn és magyar népzenei elemek szerepelnek, ezeket a Zuboly együttesben is dolgozó Ágoston Béla fúvós rögzítette a felvételeken.

A hangversenytermek elemi erejű, monumentális zongoraszólamai Dióssy D. Ákos (Európa Kiadó, Kispál és a Borz) zenei hozzáértését bizonyítják. A Kaukázus zenekar új lemezének szakrális jellege és kompromisszummentes hangzása egyértelműen bizonyítja hogy a Kaukázus ma már nemcsak egy ígéretes tehetség, hanem profi produkcióvá érett, a tagok részéről tudatos életútválasztás.
Szabadon terjed
A Kaukázust 2003-ben alapította meg frontembere, Kardos-Horváth János és basszusgitárosa, Fűrész Gábor.

A Tatabányáról indult alternatív rock zenekar székhelye azóta átkerült Budapestre, de a fővároson kívül folyamatosan koncertezik az ország nagyobb klubjaiban, koncerthelyein, fesztiváljain.

Eredeti elképzelésüket a kezdetek óta próbálják tartani: minden zenéjük szabadon letölthető és terjeszthető a zenekar honlapjáról. A dalszövegek hol zavarbaejtően nyílegyenes, hol pedig sokszoros iróniával csavart üzenetei az egykori magyar beatzenekarok jegyeit hordozzák. A zenekar modern úton terjed, az interneten keresztül építette ki törzsközönségét, mely egyfajta Kreatív Civil Közösséggé nőtte ki magát.
Információk
Koncert Debrecenben: Március 21., Orange Music Club, FOKK buli, jegyár: 700 Ft (előzenekar: Portré, 20 órakor; Kaukázus kezd: 21 órakor). A Kaukázus az interneten:

http://www.kaukazus.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában