Helyi közélet

2008.03.12. 19:24

Az idegenforgalom fejlesztésére

<p>Debrecen – 160 millió forint turisztikai célelőirányzatra pályázhatnak idén az észak-alföldi régióban, rendezvények szervezésére, illetve marketingeszközök fejlesztésére.</p>

Ezt Tóth József, a Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján. A tavalyi 809 millió forinttal szemben idén már 1,6 milliárdot különítettek el erre a célra, az észak-alföldi régió ebből 160 millióban részesül, ami 70 millióval több a 2007-es összegnél.

Mint Tóth József elmondta, a tavalyi tapasztalatokat figyelembe véve próbálták az idei kiírást még inkább a pályázók igényeihez igazítani. Így korábban, már március elején meghirdették a pályázatot, s április 15-éig várják a beadványokat.

Rendezvények támogatására 120 millió forintot osztanak szét – mintegy 50 jelentkező között –, míg marketingeszközök fejlesztésére 40 millió áll rendelkezésre – e kategóriában 25 pályázó támogatása várható. Tavaly egyébiránt összesen körülbelül 120 pályázat érkezett, s közel 70 nyert.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában