Ügyeleti hírek

2024.04.03. 09:30

Tarolt a viharos idő kedden Debrecenben

Haon.hu

Rengeteg helyen okozott galibát az erős szél

Forrás: Napló-archív

Az erős szél és eső miatt kedden huszonegy riasztást kaptak a tűzoltók Hajdú-Bihar vármegyében – közölte a Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A vihar több faágat lehasított, melyek a magasban fennakadtak, a gyalogos- és a közúti forgalmat veszélyeztették.

Az autópálya mellé is vonultak a katasztrófavédelem munkatársai, mert a józsai pihenőben egy kilencméteres ponyvát bontott meg a szél, félő volt, hogy a ponyva elszabadul és az autópályára repül.

Debrecenben, a Burgundia utcában egy jelzőlámpa lógott az út felett, míg a Csapó utcában egy erkélyt rongált meg a szél. A tűzoltók a szerkezetet darabokban távolították el, hogy az ne veszélyeztesse az arra közlekedőket.

A Garai utcában is hasonló történt, ott az épület homlokzatát bontotta meg a vihar, ezért a meglazult részeket a tűzoltók levették. A Piac utcában is épületben tett kárt a szél, téglák omlottak le, emiatt riasztották az egységeket.

Szintén Debrecenben, a Monostor utcában egy negyedik emeleti lakás redőnyét bontotta meg a szél, darabok hullottak le, ezért volt ott szükség a tűzoltókra.

A Vezér utcában szén-monoxid-érzékelő adott le jelzéseket. Méréseket végeztek a debreceni hivatásos tűzoltók, melyek igazolták a szén-monoxid jelenlétét. A ház lakója nem sérült meg. A viharos, szeles időben a szén-monoxidos riasztások is gyakrabban előfordulnak, mert a égésterméket a szél visszafújhatja a házba – olvasható a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában