Új fejlemények

2024.04.16. 08:09

Egész éjjel oltották a Vértesi úti szeméttelepet, hajnali füstszagról írtak a debreceni lakók

A katasztrófavédelem mérései szerint veszélyes anyag egészségügyi határértéket meghaladó koncentrációban sehol nem került a levegőbe.

Haon.hu

Tűz ütött ki a Vértesi úti szeméttelepen

Forrás: Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Mint megírtuk, zöld hulladék és faapríték gyulladt ki a debreceni Regionális Hulladékkezelő Telepen hétfőn, az AKSD közlése szerint valószínűleg öngyulladás történhetett. Két különböző helyen is felcsaptak a lángok, a másik tűzben, ötszáz méterrel arrébb papír égett egy feldolgozóüzemnél, de azt már délután sikerült eloltani.

A katasztrófavédelem honlapja nem sokkal 23 óra előtt azt közölte, akkor már 10 órája oltották a tűzoltók az ezer négyzetméteren, tíz méter magasan felhalmozott fa- és növényi hulladékot. Több város tűzoltóit is a helyszínre kérték, a lángokat földsáncolás segítségével határolták körül.

A hajdú-bihari katasztrófavédelem az ügyeleti összefoglalójában arról írt, hogy a munkát teherautókkal és munkagépekkel is segítették, az oltóvíz utánpótlását vízszállítók biztosították.

Egy keddi frissítés szerint a reggeli órákban még mindig oltották a tüzet vízágyúval, védősugarak fedezete mellett. A munkálatok egész éjszaka zajlottak, reggelre azonban már csak két debreceni gépjárműfecskendő és egy vízszállító maradt a helyszínen.

Az oltást a cívisváros hivatásos tűzoltói fejezték be
Forrás: Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Többen is füstszagot éreztek

Vélhetően ehhez a tűzesethez kapcsolódik, hogy kedd hajnalban többen is füstszagról számoltak be egy nagy debreceni Facebook-csoportban. A szagot többek között a Tócóvölgyben, az Újkertben, Vénkertben, a Derék utcán, a Poroszlay úton, a Piac utcán és az Abigél utcán is érezték, volt, aki a Jerikó utcán erre „riadt fel” 3.50-kor. A kora reggeli órákban a tapasztalataink szerint azonban már nem volt nyoma a jelenségnek.

A katasztrófavédelem ügyeleti jelentésében hozzátette,

az esethez riasztották a katasztrófavédelmi mobil labort is, a környék több pontján is végrehajtott mérések veszélyes anyag egészségügyi határértéket meghaladó koncentrációját sehol nem mutatták ki.

Frissítés: kora délután közölték, hogy a hulladék már csak izzik, a tűzoltók azt felügyelet mellett elégetik.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában