Sziréna

2024.04.15. 14:33

Két helyen is tűz ütött ki a debreceni Hulladékkezelő Telepen - fotókkal

Az AKSD megkeresésünkre válaszolva közölte, hogy a zöld hulladék és a faapríték gyulladt ki a Regionális Hulladékkezelő Telepen, valószínűsíthető, hogy öngyulladás történt.

Haon.hu

A lángok kora délután csaptak fel a Regionális Hulladékkezelő Telepen

Forrás: AKSD

Frissítés:

Korábban írtuk:

Két tűz is keletkezett viszonylag közel egymáshoz Debrecen külterületén, a Vértesi útnál, közölte hétfő délután a katasztrófavédelem. Egy szeméttelepen tíz méter magasan összehordott fa- és növényi hulladék ég mintegy ezer négyzetméteren. Mindössze ötszáz méterrel távolabb, egy papírhulladékot feldolgozó üzemnél papír gyulladt meg egy betonfalakkal körbekerített, körülbelül száz négyzetméteres területen. 

A katasztrófavédelem később közölte, hogy a papírhulladékot feldolgozó üzemnél sikeresen megfékezték a lángokat. A debreceni, valamint a hajdúszoboszlói és a hajdúböszörményi hivatásos rajok továbbra is oltják viszont a másik helyen lévő tüzet. 

Mint írják, a lángok további hulladékrakatokat, egy üzemcsarnokot és erdei aljnövényzetet is veszélyeztetnek. A munkálatokat, amelyeket egy hajdúnánási vízszállító jármű is segít, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítja. Egy-egy vízszállító Nyíregyházáról és Püspökladányból is a helyszínre tart.

Az AKSD megkeresésünkre válaszolva közölte, hogy a zöld hulladék és a faapríték gyulladt ki a Regionális Hulladékkezelő Telepen, valószínűsíthető, hogy öngyulladás történt.

A katasztrófavédelem nem sokkal 18 óra után újabb közleményt adott ki, miszerint a debreceni, hajdúböszörményi, hajdúszoboszlói, hajdúnánási, püspökladányi, adonyi tűzoltók dolgoznak a Hajdú-Bihar vármegyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával a debreceni hulladéklerakó tüzénél. A mintegy ezer négyzetméteren égő, több méter magasan felhalmozott hulladékot hét vízsugárral, és szakaszosan egy vízágyúval oltják. Az oltóvíz utánpótlását vízszállítók is biztosítják.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában