Vádemelés

2024.04.18. 08:06

Önbíráskodásért kell felelnie a nagypapának, aki megpróbálta visszaszerezni unokája biciklijét

Az eltulajdonított kerékpárt a nagypapa korábban vásárolta unokájának, de rossz módszert választott annak visszaszerzésére.

Haon.hu

A vádlottnak önbíráskodásért kell felelnie

Forrás: Illusztráció/MW-archív

A Debreceni Járási Ügyészség önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki a sértetteket megfenyegetve követelte vissza a kerékpárt vagy pedig ahelyett 10. 000 forint átadását – közölte portálunkkal az ügyészség.

A vádirat szerint egy Hajdú-Bihar vármegyei településen a vádlott 2022 májusában vásárolt az unokájának 10. 000 forintért egy 26-os méretű gyermekkerékpárt.

A bűncselekmény elkövetését megelőző napokban a gyermektől a kerékpárt az egyik iskolatársa elvette és később sem adta vissza.

Erről tudomást szerezve a vádlott 2022. október 29. napján megjelent a sértettek házánál és a kerítésen át bekiabált az ott tartózkodó egyik sértettnek, hogy adja vissza a kerékpárt vagy adjon 10. 000 forintot, mert ha nem akkor a sértettet meg fogja verni, illetve az unokáját fel fogja pofozni. A férfi másnap, október 30-án reggel ismételten megjelent a sértettek házánál, és az udvaron tartózkodó három sértettnek bekiabált, hogy adják vissza az unokája kerékpárját vagy pedig adjanak 10. 000 forintot mert ha nem, akkor mindannyiukat megveri.

A helyszínre érkező fia akadályozta meg, hogy az apja tovább fenyegetőzzön, majd őt az otthonába hazakísérte

Az ügyben a nyomozást a Berettóújfalui Rendőrkapitányság folytatta le. A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen 3 rendbeli önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottat börtönbüntetésre ítélje és mellékbüntetésül tiltsa el a közügyek gyakorlásától. 

A vádirat mértékes indítványt is tartalmaz, miszerint ha a vádlott beismeri a bűncselekmények elkövetését és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, abban az esetben a járásbíróság őt 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélje és 3 évre tiltsa el a közügyek gyakorlásától

– olvasható a közleményben.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában