Sziréna

2024.03.06. 13:37

Nem válogatta meg a szavait: szidalmazta és munkahelye elvesztésével fenyegette a rendőröket egy férfi Debrecenben

A bíróság pénzbüntetést szabott ki a 34 éves férfival szemben.

Haon.hu

A vádlott a vele szemben jogszerűen eljáró rendőrökkel szemben tiszteletlen magatartást tanúsított

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

A Debreceni Járásbíróság büntetővégzés meghozatalával – tárgyalás mellőzésével – ítélt el egy férfit becsületsértés vétsége miatt. 

A Debreceni Törvényszék közlése szerint a büntetővégzésében a bíróság a büntetett előéletű 34 éves vádlottal szemben 156 ezer forint pénzbüntetést szabott ki.

A büntetővégzés lényege szerint a rendőrök 2022. szeptember 23-án 23 óra 45 perc körül, a szolgálatuk ellátása során egy debreceni üzemanyagtöltő állomásra mentek, mivel olyan információ jutott a tudomásukra, hogy egy aznap történt vagyonelleni bűncselekmény feltételezett elkövetői ott tartózkodnak. A helyszínre érkező nyomozók megkezdték az intézkedést az üzemanyagtöltő állomás külső részén tartózkodó vádlottal szemben, amely során közölték az intézkedés okát és célját, valamint felszólították, hogy igazolja magát. A vádlott ennek nem tett eleget, sérelmezte a helyzetet, a vele jogszerűen eljáró rendőrökkel szemben tiszteletlen magatartást tanúsított és megpróbálta magát kivonni az intézkedés alól.

Ekkor az egyik főtörzsőrmester felszólította a vádlottat, hogy az intézkedésnek vesse alá magát, melyre a férfi a vele szemben jogszerűen intézkedő sértettre a becsület csorbítására alkalmas kijelentést tett, majd azt mondta, hogy felhívja az ügyvédjét és ki fogja rúgatni a rendőrt a munkahelyéről. A rendőrök a vádlottat ezen magatartása miatt előállították a helyi rendőrkapitányságra.

A büntetővégzés ellen nincs helye fellebbezésnek, de a kézbesítésétől számított 8 napon belül tárgyalás tartását lehet kérni. A bíróság a tárgyalás tartására irányuló kérelem esetén előkészítő ülést tart. A büntetővégzés jogerős.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában