Sziréna

2024.03.06. 09:16

Több órán át vertek ismerősei brutálisan egy férfit Hajdúnánáson – belehalt sérüléseibe

A Debreceni Törvényszék vádat emelt az elkövetők ellen.

Haon.hu

Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság folytatta le

Forrás: Illusztráció / Napló-archív

Minősített emberölés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség két bántalmazó vádlott ellen, míg harmadik társuk ellen segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntette miatt, mivel tudomása volt vádlott-társai cselekményéről, ennek ellenére nem nyújtott segítséget a sérült férfinak – olvasható a főügyészség közlésében.

A vádirat szerint a két fiatalabb vádlott és a sértett rendszeresen italozó életmódot folytatott, egyiküknek sem volt megoldott a lakhatása, ezért egy közös ismerősük megengedte nekik, hogy nála lakjanak a hajdúnánási ingatlanában. Az idősebb vádlott az egyik fiatalabb vádlott édesapja, aki csak a bűncselekmény elkövetésének időpontjában tartózkodott társaival együtt a hajdúnánási házban.

2022. június 8-án, amikor a ház tulajdonosa nem tartózkodott otthon, a délutáni órákban a vádlottak és a sértett italozni kezdett, majd ennek során a sértett és az idősebb vádlott között vita támadt. Ezen a két fiatalabb vádlott feldühödött, és a sértettet egy-egy alkalommal tenyérrel mindekettőjük arcul ütötte.

A vádlottak és a sértett június 9-én a reggeli óráktól tovább folytatták az italozást. Az ital hatására a sértett kötekedővé vált, 17 óra körül ismételten összeszólalkozott az idősebb vádlottal, aki arra nem reagált, azonban a két fiatalabb férfi ezt nem hagyta annyiban, rátámadtak a sértettre, és több órán keresztül, kisebb megszakításokkal folyamatosan verték, ütötték és rugdosták a sértettet. Többször nagy erővel, ököllel ütötték a sértett fejét, letört faággal és vascsőcsővel is ütlegelték a férfit, majd később meg is rugdosták őt. Ezután egymást váltva a házban talált felmosórúddal is többször erőteljesen hasba ütötték az ittas férfit. 

A sértett brutális bántalmazása körülbelül 17 órától 21 óráig folytatódott, ezalatt az egyik fiatalabb vádlott édesapja mindvégig jelen volt, azonban nem tett semmit a sértett bántalmazásának a megakadályozása érdekében. A sértett a rendkívül durva és kitartó bántalmazás következtében olyan súlyos belső sérüléseket szenvedett, hogy rövid időn belül a helyszínen életét vesztette.

Az ügyben a nyomozást a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr- főkapitányság folytatta le.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a jelenleg is letartóztatásban lévő két fiatalabb vádlott ellen társtettesként, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette, míg a szabadlábon lévő harmadik vádlott ellen segítségnyújtás halált okozó elmulasztásának bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vármegyei főügyészség a vádiratban indítványozta, hogy a törvényszék a két fiatalabb vádlottat fegyházbüntetésre, míg harmadik társukat börtönbüntetésre ítélje, a börtönbüntetés végrehajtását próbaidőre függessze fel. A sértettet bántalmazó két vádlott vonatkozásában indítványt tett továbbá arra is, hogy mellékbüntetésül tiltsa el őket a közügyek gyakorlásától.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában