Sziréna

2024.03.13. 09:01

Dráma a nádudvari családi bulin, majdnem gyilkossággal végződött a féltékenységi jelenet

Bosszúból esett neki felesége új párjának a vádlott, akit most fegyházba küldene az ügyészség.

Haon.hu

Az ügyészség most emelt vádat az ügyben

Forrás: illusztráció / Napló-archív

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség minősített emberölés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot az ellen a férfi ellen, aki felkereste volt feleségét, és annak új élettársát késsel megszúrta – olvasható a főügyészség közleményében.

A vádirat szerint a vádlott 2017 óta élt együtt feleségével és közös gyermekükkel Nádudvaron. A férfi 2022 augusztusában munkavállalás miatt Győrbe költözött, ahová rövid időn belül követte őt a felesége és a gyermeke is, mindannyian egy munkásszállón éltek. Az asszony itt ismerkedett meg a sértettel, akivel hamarosan párkapcsolatot létesített, majd 2023 júniusában vele és gyermekével együtt visszaköltözött Nádudvarra, az édesanyja házába.

A vádlott nem tudta elviselni, hogy a felesége elhagyta és a gyereküket is ritkán láthatta, ezért elhatározta, hogy bosszút áll, megöli volt felesége élettársát. Elkeseredettségében tettét megelőzően üzenetküldő alkalmazáson keresztül többször is megfenyegette a sértettet, hogy megöli

– áll a közleményben.

A családi összejövetelen csapott le

A férfi 2023. július 10-én Győrből elutazott Nádudvarra, hogy a gyermekével találkozhasson, és véghezvigye a tervét. Ennek érdekében a munkásszállón magához vett egy 20,5 cm pengehosszúságú konyhakést. A vádlott a kora esti órákban érkezett meg volt anyósa házához, ahol családi összejövetelt tartottak és a vádlottat fogadták. Az este folyamán az asszony közölte volt férjével, hogy válni akar, és a házasság felbontása iránt már keresetet nyújtott be a bíróságra.

Ez a vádlottat még dühösebbé tette, majd elköszönt a gyermekétől, és úgy tett mintha távozni akarna, azonban egy hirtelen mozdulattal kivette a hátizsákjából a konyhakést, és azt hangoztatva, hogy megöli a sértettet, rátámadt. A sértett elfutott az udvar felé, azonban a vádlott utánaszaladt, és a vele szembeforduló, védekező sértettet a bal karján megszúrta a késsel.

A sértett ezután is próbált elmenekülni, azonban őt földre lökte a vádlott, ráült a mellkasára, és a kés pengerészét a sértett nyakához szorította miközben hangoztatta, hogy a férfi meg fog halni. A sértett ráfogott a kés pengerészére és próbálta azt eltolni magától, azonban a vádlott olyan nagy erővel szorította azt a sértett nyakához, hogy a pengerész letört a nyeléről

– írta az ügyészség.

Az eseményeket észlelve az asszony egyik rokona odaszaladt, és lefogta a vádlottat, megakadályozta, hogy a sértettet tovább bántalmazza.

A sértett 8 napon túl gyógyuló szúrt sérülést szenvedett, azonban figyelemmel az elkövetés kitartó jellegére, a sérült testtájékra és az elkövetés eszközére, a vádlott fenyegetéseire, a férfi a sértett halálát kívánta, azt csak a sértett védekezése és az egyik rokon közbelépése akadályozta meg – hangsúlyozták.

Az ügyben a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozott.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a letartóztatásban lévő vádlott ellen előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A vármegyei főügyészség a vádiratban indítványt tett arra, hogy a Debreceni Törvényszék a vádlottat fegyházbüntetésre ítélje és mellékbüntetésül tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában