Nem éppen holtbiztos megoldás

2024.03.13. 08:29

Pillangókéssel indult békülni a Nagyerdőre – nem lett jó vége

Nevelőapjával rendezte volna a sorokat a férfi, akit végül garázdaság miatt vettek elő.

Haon.hu

A Nagyerdőn balhézó férfit közérdekű munkára ítélték

Forrás: illusztráció / Napló-archív

A Debreceni Járásbíróság büntetővégzés meghozatalával – tárgyalás mellőzésével – ítélt el egy férfit garázdaság vétsége miatt. A büntetővégzésben a bíróság a büntetett előéletű vádlottat 140 óra közérdekű munka büntetésre ítélte – olvasható a Debreceni Törvényszék szerdai közleményében.

A büntetővégzés lényege szerint a vádlott tavaly október 25-én 17 óra 30 perc körül Debrecen Nagyerdő városrészében, ittas állapotban megjelent az egyik társasház udvarán azért, hogy kibéküljön az ott lakó nevelőapjával. Kettejük között a beszélgetés veszekedéssé fajult, majd a vádlott a zsebéből elővette a rendszeresen magánál tartott, étkezésekhez használt pillangókését, amit a kezében pörgetett, azzal azonban a nevelőapja irányába szúró mozdulatot nem tett. A férfi ezt látva bement a lakótömbbe, és bezárta maga mögött az ajtót, a vádlott pedig eltette a kést, majd a nevelőapja után akart menni, de az épülethez nem volt kulcsa, így nem tudott bejutni. A vádlott mérgében kétszer megrúgta a bejárati ajtó drótszálas üvegét, amely ennek hatására megrepedt.

A férfi kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartása alkalmas volt arra, hogy az azt észlelőkben megbotránkozást, riadalmat keltsen. A vádlott időközben saját költségén az üveget kicseréltette, így a rongálási kár megtérült

– olvasható a bírósági közleményben.

Mint írták, a büntetővégzés ellen nincs helye fellebbezésnek, de a kézbesítésétől számított 8 napon belül tárgyalás tartását lehet kérni. A bíróság a tárgyalás tartására irányuló kérelem esetén előkészítő ülést tart. A büntetővégzés jogerős.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában