Halálos háztűz

2024.01.25. 09:59

Sokan szerették az álmosdi Gyula bácsit, de még rejtély, miért kellett meghalnia

A nyugdíjas férfi dohányos volt, a helyiek szerint viszont nem ez okozta a hétvégi tüzet.

Haon.hu

A tetőszerkezet egy része semmivé lett

Forrás: Napló-archív

Holtan találtak egy embert Álmosdon egy részben leégett házban vasárnap a tűzoltók, Mire odaértek, a százötven négyzetméteres lakóház két helyisége teljes terjedelmében, valamint a tetőszerkezet egy része égett. A lángokat eloltották, a férfi holttestére a lakórészben találtak rá.

A tragédiáról a napokban a Ripost is foglalkozott. Azt írták, az áldozatot, a 69 éves N. Gyulát sokan ismerték a településen. A férfi egyedül élt, így lehetséges, hogy a tüzet először ő maga sem vette észre.

Lehet, hogy aludt szegény, és észre sem vette, hogy ég a ház, amikor meg már igen, akkor késő volt. Nem élt ott más, csak ő

nyilatkozta a lapnak az egyik ismerős.

A lap úgy tudja, Gyula bácsi a nyugdíjazásáig egy kisboltban dolgozott, ahol a munkatársai és a vásárlók is kedvelték. A helyiek elmondták, hogy a férfi dohányos volt, a legtöbbek szerint nem ez okozta a tüzet, ugyanis odafigyelő embernek ismerték. Egyelőre azonban nem tudni, hogy pontosan mi okozta a tragédiát, a katasztrófavédelem munkatársai az elsődleges adatok szerint nem zárják ki az elektromos hibát.

Nem zárható ki, hogy a fűtési rendszer, vagy elektromos meghibásodás miatt keletkezett a tűz, de a tragédia pontos okát tűzvizsgálati eljárás fogja feltárni

– szögezték le.

Az elmúlt hétvégén nem ez volt az egyetlen halálos tűzeset Hajdú-Biharban, Hajdúböszörményben egy idős nő vesztette életét, Debrecenben pedig két ember égett bent egy faépületben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában