Rendőrségi akció

2023.09.28. 12:27

Nem jött össze a tiltott randevú a biharkeresztesi bozótosban

Rendőrök akadályozták meg, hogy az embercsempészek és az illegális migránsok egymásra találjanak.

Haon.hu

Forrás: police.hu

Mint arról korábban hírt adtunk, szeptember 27-én hajnalban a rendőrök hét külföldit fogtak el Biharkeresztes külterületén. A police.hu csütörtökön azt írta, a kihallgatásuk során kiderült, hogy közülük két algériai férfinak kellett volna a másik öt személyt Nyugat-Európába szállítani. A helyi rendőrök azonban még a találkozó előtt elfogták őket. Négyen marokkói, egy férfi pedig egyiptomi állampolgárnak vallotta magát, ők a zöldhatáron keresztül jutottak be Magyarország területére. A két algériai egy személyautóval akarta felvenni az öt férfit, azonban a rendőrök megzavarták őket, így hátrahagyták a kocsit, és gyalog próbáltak meglógni az egyenruhások elől.

Nem jártak sikerrel, még a közelben elfogták őket is.

Az embercsempészek gyanúsítotti kihallgatásukon beismerő vallomást tettek, és még azt is elmondták a nyomozóknak, hogy az illegális migránsoktól fejenként 300 eurót kaptak azért, hogy nyugatra vigyék őket.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyesei embercsempészés kísérletének gyanúja miatt őrizetbe vették a két férfit, majd kezdeményezték a letartóztatásukat. Az öt illegális migránst átadták a román hatóságnak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, hívja fel a figyelmet a rendőrségi közlemény.​

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában