Ügyészség

2023.08.24. 09:22

Eldurvult a házibuli Debrecenben: összeverekedett az apjával, majd hátba szúrta a sógorát

Ez jó mulatság, férfi munka volt!

Haon.hu

Forrás: Illustráció / Shutterstock

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki egy hegyes eszközzel megszúrta rokonát a hátán – írta közleményében a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség.

A vádirat szerint a vádlott és családtagjai, így az édesapja, illetve a sógora a sértett is egy családi rendezvényen voltak Debrecenben 2022. június 25-én az éjszakai órákban. Valamennyien szeszes italt fogyasztottak és az alkohol hatására a vádlott és az édesapja között vita támadt, amely tettlegességig fajult. Az apa rátámadt a fiára, azonban a sértett megpróbálta megakadályozni a tényleges bántalmazást, ezért közéjük állt és az apát elhúzta a fia közeléből. A feldühödött vádlott egy ismeretlen hegyes eszközzel a neki háttal álló sértettet a gerince mellett megszúrta.

A sértett a szúrást észlelve elfutott a helyszínről. A sértettnek a vádlott bántalmazása következtében nyolc napon belül gyógyuló szúrt sérülése keletkezett. Figyelemmel a háti csigolyák melletti szúrásra, fennállt a reális lehetősége annak, hogy a mellhártya megsérüljön, amelynek következtében életveszélyes állapot jött volna létre. A vádlott magatartása során az életveszélyes sérülés kialakulásának lehetőségét felismerve, abba belenyugodva cselekedett. Az ügyben a Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozott.

A Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség a szabadlábon védekező vádlott ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Törvényszéken. A főügyészség a vádiratban indítványt tett, hogy a törvényszék a vádlottat felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje és rendelje el a pártfogó felügyeletét. A vádirat mértékes indítványt is tartalmaz, miszerint a törvényi feltételek fennállása esetén a törvényszék a vádlottat két év börtönbüntetésre ítélje, melynek végrehajtását öt évi próbaidőre függessze fel – számolt be a főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában