Vádemelés

2023.08.23. 10:07

Mint aki jól végezte a dolgát: letört egy sorompót Bárándnál, majd elhajtott a román motoros

A Debreceni Járási Ügyészség közleménye szerint a férfi a motorkerékpárjával letörte a félsorompó egyik csapórúdját.

Haon.hu

Forrás: Illusztráció / MW-archív

A vádirat szerint a román férfi június 18-án a reggeli órákban, 8 óra 45 perc körüli időben motorkerékpárral közlekedett a 42-es főúton Báránd felől Földes irányába - olvasható a Hajdú-Bihar Vármegyei Főügyészség közleményében. 

Báránd külterületén a főútvonalat vasúti átjáró keresztezi, amelyet fény- és félsorompó biztosít. Az elkövető haladása során nem vette észre azt, hogy az átjáróhoz közeledve a fényjelző készülék tilos jelzésre váltott és már mozgásba lendültek a csapórudak, ezért behajtott az átjáróba és ennek során a motorkerékpár tükrével letörte az egyik csapórudat, majd elhagyta a helyszínt.

Kiemelték, a vádlott a csapórúd letörésével közel 300 ezer forint kárt okozott, amely nem térült meg. A nyomozást a Püspökladányi Rendőrkapitányság folytatta le, ennek során a sértett képviselője polgári jogi igényt terjesztett elő, kérte a kárának megtérítését.

Mint írják, a vádlott KRESZ-szabályszegő magatartásával veszélyeztette a vasúti közlekedés biztonságát, ezáltal mások életét, testi épségét.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen közlekedés biztonsága ellen gondatlanságból elkövetett vétség miatt emelt vádat a Püspökladányi Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki, továbbá határozott időre tiltsa el őt a közúti járművek vezetésétől. Indítványozta továbbá, hogy a járásbíróság a sértett képviselője által előterjesztett polgári jogi igényt utasítsa egyéb törvényes útra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában