Sziréna

2023.08.08. 10:09

Durva fordulatot vett az egyszerű igazoltatás, a könnygáz is előkerült – súlyos eset a debreceni ügyészek előtt

Őrizetben a férfi, aki előbb lefejelte az intézkedő rendőrt, majd a kutyáját is bevetette.

Haon.hu

Forrás: illusztráció / Shutterstock

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatását, aki egy közúti ellenőrzés során lefejelte a vele szemben intézkedő egyik rendőrt, majd a kutyáját a rendőrökre uszította, közölte a Központi Nyomozó Főügyészség.

Mint írták, a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság járőrei augusztus 3-án este a 26-os főúton ellenőrizték a férfit, majd felmerült, hogy ittasan vezette az általa használt gépkocsit. A rendőrök közölték vele, hogy az ittasság kivizsgálása érdekében előállítják a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra, ennek keretében felszólították, hogy zárja be a gépkocsit, és az indítókulcsot vegye magához. A férfi ekkor a bal első ajtón keresztül behajolt a járműbe, mintha eleget tenne a rendőrök felszólításának, majd hirtelen felegyenesedett, és

lefejelte az egyik - őt közelről biztosító - rendőrt annak ellenére, hogy a rendőr a fejelő mozdulat elől megpróbált kitérni.

Miközben a rendőr hátrébb lépett, a férfi előhúzta a nagytestű kutyáját a gépkocsiból, és az állatot – fogva a pórázát – a rendőrökre uszította. A rendőrök erre hátrálni kezdtek, majd a férfival szemben könnyfakasztó gázt alkalmaztak mindaddig, amíg a cselekményét abba nem hagyta.

A támadó férfi közölte, hogy a továbbiakban együttműködik a rendőrökkel, felszólításukra a kutyát elhelyezte a gépkocsiban, azonban ezután ismét agresszívvá vált, a rendőröket verekedésre hívta ki, és kihívó módon feléjük indult. A rendőrök a férfival szemben újra könnygázt alkalmaztak, amivel megtörték az ellenállását, majd megbilincselték, és előállították a Kazincbarcikai Rendőrkapitányságra.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a férfit ezután a rendőrökkel szemben mutatott agresszív magatartása miatt őrizetbe vette, és gyanúsítottként hallgatta ki felfegyverkezve elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntettének és könnyű testi sértés vétségének megalapozott gyanúja miatt. Mivel a férfival szemben fennáll a szökés, illetve elrejtőzés, valamint a bűnismétlés veszélye, az ügyészség indítványozta a letartóztatásának elrendelését.

A Debreceni Járásbíróság az ügyészség indítványával szemben – a bűnismétlés veszélyére figyelemmel – a gyanúsítottal szemben bűnügyi felügyeletet rendelt el, mely szerint a férfi a lakóhelyét november 6-ig engedély nélkül nem hagyhatja el.

A bíróság végzése ellen az ügyészség fellebbezett a gyanúsított letartóztatásának elrendelése érdekében – zárul az ügyészségi közlemény.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában