Rendőrök, mentők akcióban

2023.07.31. 11:30

Volt, aki drog, volt, aki a túl sok alkohol miatt került bajba az idei Campuson

Idén is szigorúan érvényesült a zéró tolerancia elve, civil ruhás rendőröket is bevetettek.

BDR Média

Fesztiválozók a 2023-as Campus Fesztiválon

Forrás: Napló-archív

A július 23-án véget ért Campus Fesztiválra idén mintegy száztizennyolcezren látogattak el. Magyarország egyik legnagyobb nyári kulturális eseményén fellépett Robin Schulz, Parov Stelar, ZAZ, de a hazai zenei élet krémje is színpadra állt. Több ezren tomboltak Majkára, a Tankcsapdára, Dzsúdlóra, Krúbira vagy Azahriahra.

Egy ilyen nagyrendezvényen fokozottan előtérbe kerül a biztonság, amire a szervezők is kiemelten gondoltak. A fesztiválra csak érvényes, eredeti fényképes igazolvány – elsősorban személyi igazolvány – bemutatásával lehetett belépni. Újdonság volt, hogy a 18 éven aluliak más színű karszalagot kaptak, így segítve a vendéglátókat, hogy véletlenül se szolgálják ki őket alkohollal. A Campus Fesztiválon a kábítószerekkel kapcsolatban a zéró tolerancia érvényesült, ezért civil ruhás rendőrök is járőröztek.

Talán ennek is köszönhető, hogy a rendőrségnek 2023-ban sem volt sok tennivalója a Nagyerdőn.

Garázdát is fogtak

A Hajdú-Bihar Vármegyei Rendőr-főkapitányság sajtóosztályától a Cívishír megtudta, hogy a rendezvényhez köthetően három büntetőeljárás indult.

Egy 18 és egy 43 éves férfival szemben kábítószer birtoklása vétség megalapozott gyanúja miatt indult nyomozás, míg egy 30 éves férfinak lopás vétség miatt kell felelnie. Gyanúsítotti kihallgatásuk már megtörtént. A rendőrök továbbá két esetben biztonsági intézkedést hajtottak végre ittas személyekkel kapcsolatban, egy esetben pedig garázdaság szabálysértés miatt tettek feljelentést. A rendőrség a Campus Fesztivál belső biztosításában nem vett részt, azt a szervezők által megbízott biztonsági szolgálat végezte.

Az Országos Mentőszolgálat a Campus Fesztivál egészségügyi biztosítását – a szervezett mentési kapacitáson felül – egyidőben nyolc mentődolgozóval és három mentőegységgel (rohamkocsi, esetkocsi, mentőgépkocsi) látta el. A fesztivál ideje alatt összesen 24 fő szorult mentőellátásra (ebből 4 fő 18 év alatti), többségében könnyebb zúzódások, horzsolások, de darázscsípés okozta allergiás reakciók, rosszullétek és túlzott alkoholfogyasztás miatt is szükség volt a mentők beavatkozására. Rendkívüli esemény nem történt

– közölte Győrfi Pál, a mentőszolgálat kommunikációs és PR-vezetője.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában