Kék hírek

2023.05.25. 17:25

Nem úszta meg a rendőr, aki kollégájával együtt borult hajóstól az áprilisi Tiszába

Az ügyben még Debrecenben emeltek vádat, most megvan a jogerős döntés.

Forrás: ügyészség

A Fővárosi Ítélőtábla Katonai Tanácsa május 12-i jogerős döntésével 392 ezer forint pénzbüntetéssel és 6 hónap vízi járművezetéstől eltiltással sújtotta az egyik vízirendészeti rendőrőrs parancsnokát vízi közlekedés gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt, közölte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség.

A katonai büntetőeljárásban a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség 2022 decemberében emelt vádat.

Az ügyészség azt írta, a rendőrtiszt vádlott 2021. április 22-én napközben járőrszolgálatot látott el a Tisza folyón egy alárendeltjével, a szolgálati kisgéphajót az örsparancsnok vezette. Amikor azonban a Tiszaadony és Aranyosapáti közötti kompátkelőhöz értek, gépkezelési és irányítási hibát vétett, és a vízi úton keresztbe feszített, felemelt állapotú sodronykötélnek ütközött a járművel. A baleset következtében a járőrhajó felborult, a vádlott és a járőrtársa a 10 fokos vízbe esett úgy, hogy nem volt rajtuk mentőmellény. Szerencsére meg tudtak kapaszkodni a járőrhajó hasi bordázatában addig, amíg kimentették őket a közeli kompról.

A rendőrparancsnok súlyosan gondatlan magatartásával járőrtársa életét, testi épségét közvetlen veszélynek tette ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában