Sziréna

2023.05.23. 14:33

Idős hölgyre támadt egy kabai férfi – alig 4 ezer forintot zsákmányolt az asszonytól

Az elkövető két napig bújkált, majd a rendőrök megtalálták.

Kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett

Forrás: police.hu

Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a Berettyóújfalui Rendőrkapitányság egy kabai férfival szemben, aki Konyáron támadt rá egy kertjében dolgozó idős asszonyra, majd pénzt vett el tőle.

A police.hu tudatta közlésében kedden, egy 80 éves nyugdíjas tett bejelentést a rendőrségre május 17-én délután arról, hogy egy férfi megtámadta a kertjében, és pénzt követelt tőle. A rendőrök nagy erőkkel a helyszínre mentek, és több egység is a férfi keresésébe kezdett. Hamar beazonosították, majd elfogatóparancsot adtak ki ellene.

A 25 éves kabai lakos két napig bujkált, elment Szolnokra, majd visszajött Konyárra, ahol egy ismerősénél húzta meg magát. A rendőrök itt fogták el, majd előállították és gyanúsítottként kihallgatták, a bíróság pedig elrendelte a letartóztatását.

A nyomozás adatai szerint a fiatal férfi jártas volt a kis településen. Előbb egy helyi kocsmába akart betörni, menet közben azonban kiszúrta a kertjében dolgozó idős nőt. Letámasztotta a biciklijét a háza előtt, bemászott a kerítésen, megragadta a sértettet, befogta a száját és pénzt követelt tőle. Áldozata csak annyit kért, hogy ne bántsa, és ha megkapja a pénzt, távozzon a portájáról. Alig 4 ezer forintot zsákmányolt, majd felpattant a kerékpárjára, és elhajtott.

Kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett. A nyomozók azt is kiderítették, hogy több betörés és lopás is a férfi nevéhez köthető, ezeket sem tagadta. Rendszeresen lopásokból, besurranásokból szerezte a pénzét. Ezek pontos felderítése a nyomozás további részét fogják képezni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában