Lebukott

2022.11.30. 08:44

Kétszer is megütötte az eladót a fiatal lány Debrecenben

Ruhákat akart lopni, de elkapták.

Forrás: Illusztráció/Shutterstock

Rablás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat a Debreceni Járási Ügyészség az ellen a fiatalkorú ellen, aki egy bevásárlóközpontban ruhaneműket lopott és az eladónőt is megütötte. A vád szerint a fiatalkorú vádlott április 13-án a kora esti órákban Debrecen belvárosában, egy bevásárlóközpontban tartózkodott, ahol az egyik ruházati üzletben nézelődött, lopási szándékkal bevitte a próbafülkébe a kiválasztott kabátot és a három pólót, majd azokról leszakította az árcímkét, amelyeket táskájába rejtett.

Ezt követően a saját kabátja alá felvette a pólókat és a kabátot, így akart távozni az üzletből.

Az egyik bolti eladó, a sértett észlelte a vádlott cselekményét, és még az üzletben felszólította, mutassa meg a táskáját. A fiatalkorú nő ennek nem tett eleget, kiment az üzletből, majd utánament az eladónő és egy biztonsági őr. A sértett többször próbálta megállítani a vádlottat és kérte, menjen vele vissza az üzletbe, azonban a fiatalkorú folyamatosan kitért előle. Röviddel ezután a sértett megfogta a vádlott karján a kabátot, erre a fiatalkorú bal kezével kétszer megütötte a sértettet az arcán és az orrán.

Az üzlet biztonsági őre megakadályozta a sértett további bántalmazását, majd vele együtt visszakísérték a vádlottat az üzletbe. A kiérkező rendőrök jelenlétében átvizsgálták a ruházatát és előkerültek a lopott árucikkek, amelyeket az üzlet visszavett. A vádlott a lopással több mint 15 ezer forint kárt okozott, amely megtérült – olvahastó a főügyészség szerdai közleményében.

A vádlott bántalmazása következtében a sértettnek 8 napon belül gyógyuló zúzódásos sérülései keletkeztek, azonban figyelemmel a sérült testtájékra, az erőbehatás nagyságára, a vádlott szándéka 8 napon túl gyógyuló sérülés okozására irányult.

A Debreceni Járási Ügyészség a szabadlábon védekező vádlott ellen rablás bűntette és súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A vádiratban felfüggesztett fiatalkorúak fogházbüntetése kiszabását indítványozta azzal, hogy a járásbíróság állapítsa meg, hogy a vádlott a szabadságvesztés büntetés felfüggesztésének próbaideje alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában