Újabb részletek a tragédiáról

2022.09.22. 08:03

Negyven percen át küzdöttek a pénzügyőr életéért az egyetemi sporttelepen

Hiába ért oda perceken belül a segítség, nem volt elég.

Forrás: Tények

Ahogy arról korábban beszámoltunk, hétfőn életét vesztette egy férfi a Debreceni Egyetem sportpályáján. Mint kiderült, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei pénzügyőr munkatársai hétfő délelőtt – az intézmények közötti megállapodás alapján – csoportos fizikai felmérést végeztek a Debreceni Egyetem Dóczy József utcai sporttelepén (DEAC-pálya), amikor az egyik résztvevő rosszul lett. Társai rögtön megkezdték az újraélesztést, a DEAC munkatársai pedig azonnal hozták a telepen elérhető defibrillátor készüléket, illetve értesítették a mentőket. Az Országos Mentőszolgálat több mentőegysége – köztük egy éppen a pálya közelében közlekedő – is a helyszínre érkezett. 

Az esetről a Tények is beszámolt. Híradásukból kiderült, a 48 éves férfi életéért negyven percen keresztül küzdöttek. Úgy tudják, a közelben járó mentő alig két perc alatt a helyszínre ért, így a defibrillátort a kollégáknak már nem kellett használni, az életmentést átvették a mentők. A Tények megkereste a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei hivatalát, ám kegyeleti okokból nem nyilatkoztak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában