Helyi kék hírek

2022.07.29. 14:34

Fegyházat kértek az autósra, aki rendőrt gázolt volna Debrecenben

A menekülés az útárokban végződött.

Forrás: Központi Nyomozó Ügyészség

Fegyházbüntetéssel és járművezetéstől eltiltással sújtaná a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség azt a 39 éves férfit, aki majdmem elütött egy rendőrt idén februárban. A hivatalos személy elleni erőszak bűntett és más bűncselekmények miatt folyó eljárásról július 29-én közölték: az erőszakos, többszörös visszaesőnek minősülő vádlott akár 15 évet is kaphat.

Emlékeztettek: a férfi a hajnali órákban ittasan, érvényes jogosítvány nélkül ült volán mögé, majd nem állt meg, amikor ellenőrizték volna a közlekedési rendőrök. Sőt, több települést érintve menekült a rendőrök elől, számos közlekedési szabályt megszegve. Egyebek mellett  többszörösen túllépte a megengedett sebességet, és szándékosan veszélyeztetett egy rendőrt. Amikor ugyanis a vádlottat egy négysávos főútvonalon megpróbálták megállítani, 120-140 kilométeres sebességgel egy intézkedő rendőr felé kormányozta autóját (a sértettnek sikerült elugrania). Végül Debrecenben egy kanyarban lesodródott az úttestről, és árokba futott.

A korábban büntetett férfi letartóztatásban van.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában