Összefoglaló

2022.03.01. 09:53

Egymást érték a tűzesetek hétfőn a megyében

Kigyulladt házhoz, lángoló melléképülethez és húszhektáron tomboló nádastűzhöz vonultak a tűzoltók.

Fotó: TOTH IMRE

Tűz keletkezett egy családi ház melléképületében Hajdúnánáson, a Magyar utcában hétfőn. A város hivatásos tűzoltói egy vízsugárral fékezték meg a lángokat.

 

Úttestre dőlt egy tizenöt méteres fa Debrecenben, a Külső Diószegi úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel távolították el a fát, mert az teljesen elzárta az utat.

 

Berendezési tárgyak égtek Hajdúböszörmény-Bodaszölőn, a Zelemér utcában. A helyi és a debreceni hivatásos tűzoltók három vízsugárral oltották el a tüzet, valamint egy gázpalackot is kivittek az épületből.

 

Ezer négyzetméteren lángolt az avar peremégéssel Hajdúhadházon, a Gárdonyi Géza utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal avatkoztak be.

 

Égett a nádas Tépe külterületén hétfőn. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre, akik szintén kéziszerszámokkal és vízsugárral fékezték meg a lángokat.

 

Húsz hektáron égett a nádas és a gaz, valamint az összehordott szemét Hajdúszováton hétfő délután. A nagy szél miatt félő volt, hogy a lángok a lakóházakra is átterjednek. Huszonegy tűzoltó több vízsugárral és kéziszerszámokkal határolta körbe a területet, ezután pedig eloltotta a lángokat. A terület adottságai miatt plusz vízszállítók érkeztek Püspökladányból, Berettyóújfaluból, Hajdúszoboszlóról és Debrecenből. Az oltást a Hajdú-Bihar megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányította.

Teljes terjedelmében égett agy teherautó fülkéje Egyeken, a Homokbányán. A helyi önkormányzati tűzoltók egy vízsugárral oltották el a tüzet.

 

Tíz hektáros területen foltokban égett az avar és a gaz Újlétán, a Liget Tanyában. A létavértesi önkormányzati és a nyíradonyi hivatásos tűzoltók fékezték meg a lángokat.

 

Kétszáz méter hosszan a csatornapart égett Derecske külterületén, emiatt riasztották a berettyóújfalui hivatásos tűzoltókat, akik egy vízsugárral oltották el a tüzet.

 

Tűz keletkezett hétfő este Debrecenben, az Újházi Ede utcában, egy első emeleti lakásban. Két vízsugárral oltották a lángokat a debreceni hivatásos tűzoltók, majd átszellőztették a lakást. A mentőszolgálat a lakókat kórházba szállította. A társasházat a beavatkozás idejére tíz ember hagyta el, ők az átszellőztetés után visszatérhettek otthonaikba.

 

Nádas égett kilenc hektáron Földesen, a Haladás utca végében. A nádastűz lakóépületeket veszélyeztetett. A püspökladányi és a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak, majd vízsugárral beavatkoztak – összegezte portálunknak a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság megyei szóvivője.

 

Az elmúlt 24 óra számokban

 

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén az elmúlt 24 órában 1 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek a rendőrök, amely súlyos sérüléssel végződött.

 

A szolgálatot ellátó állomány 10 személyt fogott el, ebből 5 személyt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, 1 személyt a vele szemben érvényben lévő körözés alapján, 4 külföldit pedig az ország területén való jogellenes tartózkodás miatt.

 

A rendőrök 11 személyt állítottak elő, ebből 4 főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés 2 esetben történt – írja a police.hu.

 

Borítókép: Nádastűz Hajdúszováton / Fotó: Tóth Imre



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában