Pénzbüntetést kaphat

2022.03.08. 09:37

A vád szerint dühében halálosan megfenyegette a banki ügyintézőt

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat azzal a fiatal férfival szemben, aki egy bankban fenyegetőzött.

Forrás: Shutterstock

A korábban gyermekotthonban nevelkedett vádlott néhány nappal a 18. születésnapja után, 2021. október 6-án megjelent az egyik pénzintézet hajdúdorogi fiókjában, ahol a gyámi betétjében összegyűjtött teljes összeget szerette volna felvenni. A pénz kiadásához azonban szükség volt egy gyámhatósági határozatra, amit a férfi nem tudott bemutatni, ezért a bankban nem teljesítették a kérését, a vádlott pedig felháborodva távozott - közölte a Hajdú-Bihar Megyei Főügyészség.

 

Másnap a férfi ugyanezen pénzintézet hajdúnánási fiókjába ment, ahol szintén kérte a gyámi betétjében szereplő pénzösszeg kiadását. A vádlott ekkor sem vitte magával a szükséges dokumentumot, így a bankban megtagadták a kifizetést. Ezen feldühödött a férfi és távozása előtt megfenyegette a banki alkalmazottat, hogy másnap pisztollyal visszajön és szétlő mindenkit.

 

Az ügyintéző megijedt a vádlott kijelentéseitől, ezért feljelentést tett a Hajdúnánási Rendőrkapitányságon, a nyomozás során pedig zaklatás vétsége miatt kérte az elkövető felelősségre vonását.

 

A Hajdúböszörményi Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlottal szemben személy elleni erőszakos cselekménnyel fenyegetve elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat a Hajdúböszörményi Járásbíróságon. Vádiratában a járási ügyészség indítványozta, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az ügyiratok tartalma alapján hozzon büntetővégzést és a vádlottal szemben pénzbüntetést szabjon ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában