Kék hírek

2021.11.12. 10:12

Halálos munkahelyi balesetben nyomoztak a rendőrök

A hajdú-bihari nyomozók az építkezés felelős műszaki vezetőjét hallgatták ki gyanúsítottként.

Forrás: police.hu

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást azzal debreceni lakossal szemben, aki a gyanú szerint mulasztást követett el egy építkezésen, amelynek következtében egy munkás belehalt a sérüléseibe – írja a police.hu.

Még 2019. július 17-én tettek bejelentést a rendőrségre egy munkahelyi balesetről. Egy berettyóújfalui építkezésen szenvedett súlyos sérüléseket egy ott dolgozó férfi, miután lezuhant az épület födémjéről. A rendőrök minden részletre kiterjedő helyszíni szemlét tartottak, majd szakértők bevonásával az ügy vizsgálatába kezdtek.

A gyanú szerint a baleset bekövetkezésében közrejátszott az építkezés felelős műszaki vezetőjének mulasztása is. A homlokzat előtt egy légkábel futott, amihez a sértett egy vízmértékkel hozzáért, áramütést szenvedett, majd lezuhant a födémről. A férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházba szállítását követően életét vesztette.

A nyomozás adatai szerint a felelős műszaki vezetőnek gondoskodnia kellett volna arról, hogy az áramszolgáltató a légkábelt áthelyezze vagy földkábelre váltsa át. A rendőrök a szükséges bizonyítékok és szakértői vélemények beszerzését követően gyanúsítottként hallgatták ki az 51 éves nőt.

A rendőrök a keletkezett iratokat megküldték az illetékes ügyészségnek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában