Vádemelés

2021.11.18. 12:19

Eladta az utcán talált órát a nyímártonfalvai férfi

Megtartotta, majd Budapesten értékesítette a kiegészítőt.

Fotó: illusztráció / MW-archív

Fotó: Fehér Gábor

Vádat emelt a Debreceni Járási Ügyészség az ellen a nyírmártonfalvai férfi ellen, aki a sértett elhagyott karóráját magához vette, majd azt később Budapesten eladta – tájékoztatott közleményében az ügyészség.

Fotó: illusztráció / MW-archív

A sértett és a vádlott a nyír­acsádi művelődési házban tartott rendezvényen vett részt 2021. július 3-án. Az éjszaka folyamán a művelődési ház közelében az utcán a sértett elvesztette a csuklóján hordott, nagy értékű karóráját. A vádlott a rendezvény után gyalogosan tartott hazafelé. Amikor az utcán meglátta a karórát, magához vette, azonban a talált tárgyat az illetékes hatóságnak nem adta le, illetve nem tett lépéseket, hogy megállapítsa az óra tulajdonosának kilétét, majd ezután a kar­órát Budapesten ismeretlen személynek értékesítette.

A vádlott ezen cselekményével 320 ezer forint kárt okozott, amely az eljárás folyamán megtérült, az órát a nyomozó hatóság lefoglalta, és visszaadta a sértettnek. Az ügyben a Hajdúhadházi Rend­őrkapitányság nyomozott.

A bűncselekmény elkövetését beismerő vádlott ellen a Debreceni Járási Ügyészség jogtalan elsajátítás vétsége miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a büntetővégzés meghozatalára irányuló vád­iratban indítványt tett arra, hogy a járásbíróság a vádlottat intézkedésként bocsássa próbára.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában