két madár elpusztult

2021.08.17. 16:28

Légpuskával lövöldözhetett seregélyekre egy balmazújvárosi férfi

Az ügyben állatkínzás miatt emeltek vádat.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

A Debreceni Járási Ügyészség állatkínzás vétsége miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki az udvarán lévő eperfa termésének megóvása végett légpuskával több madarat is meglőtt, tudatta közleményben a megyei főügyészség.

A vádlott balmazújvárosi családi házának udvarán található eperfát rendszeresen ellepték a seregélyek. A férfi a tulajdonában lévő optikai irányzékkal ellátott légfegyverrel először június 25-én 17 órakor lőtt rá a fán lévő seregélyekre, amelyek közül egy madár a szomszéd telekre esett, és ott a lövés következtében elpusztult.

Ezt követően a vádlott július 3-án ismét el akarta riasztani a fáról a madarakat, ezért a légfegyverrel újra lövést adott le, amely eltalált egy seregélyt. A madár a szomszéd kertjébe esett, majd a későbbiekben az is elpusztult.

A vádlott magatartásával mindkét alkalommal gerinces állatot indokolatlanul oly módon bántalmazott, hogy az a madarak pusztulását okozta

– olvasható a közleményben.

Az ügyben a nyomozást a Balmazújvárosi Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a vádlott ellen 2 rendbeli állatkínzás vétsége miatt emelt vádat a Debrecen Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratban a járási ügyészség indítványt tett arra, hogy a járásbíróság tárgyalás lefolytatása nélkül, az iratok tartalma alapján a vádlottat intézkedésként bocsássa próbára, továbbá az elkövetés eszközéül használt, irányzékkal ellátott légfegyvert kobozza el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában