Bántalmazás és rablás

2021.07.14. 11:43

Megtámadtak két férfit a Balmazújvárosi úton – videóval

Belekötött két járókelőbe egy 28 éves férfi, aki vascsővel és késsel fenyegette meg áldozatait – adta hírül a rendőrség.

Fotó: YouTube / PoliceHungary

Bántalmaztak és megpróbáltak kirabolni két férfit szerdán Debrecenben, a Balmazújvárosi úton – érkezett a bejelentés a rendőrségre. Az egyenruhásokat a bűncselekményről az ügy egyik sértettje tájékoztatta.

A rendőrök azonnal a helyszínre mentek és meghallgatták a sértetteket, majd tanúkutatásba, adatgyűjtésbe kezdtek. A beszerzett információk alapján pontos személyleírást kaptak az elkövetőről, akit egy órán belül a helyszín közelében elfogtak. A 28 éves helyi lakost előállították a rendőrkapitányságra, ahol gyanúsítotti kihallgatását követően bűnügyi őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására – tudatta a police.hu.

A nyomozás adatai szerint a gyanúsított azt sérelmezte, hogy a sértettek zenét hallgattak az utcán. Bár a város ipari területén, lakóövezeten kívül voltak, mégis úgy döntött, hogy móresre tanítja a két férfit. Mindkettőjüket megütötte, és utasította őket, hogy kérjenek bocsánatot tőle, valamint a vele tartózkodó barátnőjétől. Eleget tettek a kérésének, de neki ez nem volt elég. Először egy vascsövet vett elő a biciklije csomagtartójából, majd egy kést rántott elő a zsebéből és pénzt, értékeket követelt tőlük. Zsákmánya végül mindössze egy doboz cigaretta lett. Kihallgatásán részletes beismerő vallomást tett a nyomozóknak.

A Debreceni Rendőrkapitányság felfegyverkezve elkövetett rablás bűntett, valamint súlyos testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást vele szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában