összefoglaló

2021.05.11. 09:52

Bozótos és avar is lángolt hétfőn Hajdú-Biharban

Pródnál és Nádudvaron is volt dolga a megyei tűzoltóknak. Ügyeleti hírek hétfőről.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

Egy melléképület tetőszerkezete égett Gáborjánban, a Fő utcában hétfő hajnalban. A tűz átterjedt a lakóház tetőszerkezetére is. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók három vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat – közölte szokásos ügyeleti összefoglalójában a megyei katasztrófavédelem.

Lehasadt, és a gyalogos- illetve közúti forgalmat veszélyeztette egy nagy fa ága Hajdúnánáson, a Baross utcában. A hajdúnánási hivatásos tűzoltók motoros láncfűrésszel avatkoztak be.

Két melléképület égett teljes terjedelmében Debrecenben, a Homoktövis utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók két vízsugárral oltották le a tüzet.

Tegnap délután egy autó egy lámpaoszlopnak ütközött a debreceni Füredi úton. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói áramtalanították a járművet.

Bozótos égett Hajdúböszörmény-Pród külterületén, Az esethez a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik egy vízsugárral fékezték meg a tüzet.

Késő délután Nádudvaron, az Elepi úton nyolcszáz méter hosszan égett az avar és gaz. A püspökladányi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat.

Öt elfogás, két tettenérés

A Hajdú-Bihar megyei rendőrök az elmúlt 24 órában két személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek, amelyek közül egy súlyos, egy pedig könnyű sérüléssel végződött, olvasható a police.hu-n.

A szolgálatot ellátó állomány öt személyt fogott el, akik közül két főt bűncselekmény elkövetésén értek tetten, három személyt pedig a velük szemben érvényben lévő körözés alapján.

A rendőrök 12 személyt állítottak elő, közülük kilenc főt bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt. Biztonsági intézkedés kilenc esetben történt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában