közlekedj okosan!

2021.03.12. 09:09

Tartsuk be a szabályokat, hogy elkerüljük a baleseteket!

Elkezdődtek a tavaszi munkálatok, egyre több mezőgazdasági munkagéppel találkozhatunk megyénk útjain.

Tavasz beköszöntével egyre több mezőgazdasági vontatóval és lassú járművel találkozhatnak Hajdú-Bihar megye közútjain is. Ha ilyen munkagépekkel találkoznak, fokozott figyelemmel és kellő óvatossággal közelítsék meg, kikerülésnél és előzésnél tartsanak nagyobb oldaltávolságot! – olvasható a rendőrség honlapján.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság kéri a munkagépek vezetőit, hogy fogadják meg az alábbi szabályokat:

 • Elindulás előtt ellenőrizzék a kormányberendezést, fékberendezést, a gumiabroncsok, valamint a kötelezően előírt világító és fényjelző berendezések működését! Ha rakományuk van, rögzítsék, takarják le azt!
 • Forgalomba történő bekapcsolódáskor a gumiabroncsokra tapadt sarat, az úttestre felhordott szennyeződéseket takarítsák le!
 • Irányváltoztatás, a közútról történő fel- és lekanyarodást kiemelt körültekintéssel végezzék!
 • Türelemmel, a mezőgazdasági járművek méreteit, sebességét, a közlekedési sajátosságokat figyelembe véve közlekedjenek!
 • Az úttest jobb széléhez húzódva tegyék lehetővé a többi jármű biztonságos elhaladását!
 • Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Ezek is érdekelhetik

  Hírlevél feliratkozás
  Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

  Rovatunkból ajánljuk

  További hírek a témában