kék hírek

2021.01.20. 08:28

Vizsga közben támadhatott pedagógusára a hajdúhadházi fiú

Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt emeltek vádat a tavaly nyári ügyben.

Fotó: illusztráció / Shutterstock

A Debreceni Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat azzal a fiatalkorúval szemben, aki osztályozóvizsgán bántalmazta az őt figyelmeztető pedagógust – közölte a Hajdú–Bihar Megyei Főügyészség.

Mint írják, a 15 éves vádlott egy hajdúhadházi általános iskola magántanulójaként 2020. június 9-én a reggeli órákban osztályozó vizsgán vett részt. A számonkérés alatt a fiú használni kezdte a padra tett mobiltelefonját, ezért a vizsgáztató tanár több alkalommal is rászólt.

A vádlott azonban tovább nyomkodta a készüléket, amire felfigyelt a tanteremben lévő másik pedagógus is. A férfi felszólította a fiút, hogy tegye el a mobiltelefonját, ennek azonban ő nem tett eleget. Emiatt a pedagógus a vádlotthoz lépett, hogy kivegye a kezéből a készüléket.

A fiú ezért olyan indulatos lett, hogy elrántotta a telefont, felugrott a székről, meglökte a sértettet, majd a feje felé rúgott.

A sértett a kezével elhárította a támadást, így a rúgás a felkarját érte. Ezután a vádlott a férfit az oldalán is megrúgta, aztán hátralépett, és felborította a padot, majd felkapta a széket, és maga elé dobta. A pedagógus ez idő alatt kiment a teremből, és értesítette a rendőrséget – derül ki az ügyészségi híradásból.

A hatályos jogszabályok alapján a közfeladatot ellátó személynek minősülő pedagógus a támadás következtében sérülést nem szenvedett.

A ügyben a nyomozást a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság folytatta le.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő fiatalkorú vádlottal szemben közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A járási ügyészség a vádiratban arra tett indítványt, hogy a járásbíróság a vádlottat bocsássa próbára és állapítsa meg, hogy a próbaidő tartama alatt pártfogó felügyelet alatt áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában